14-09-2023 Recai ŞEYHOĞLU
Recai ŞEYHOĞLU

Recai ŞEYHOĞLU

İZMİR EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİNİN ADI ATTİLÂ İLHAN OLARAK DEĞİŞTİRİLSİN !

Bornova’daki Edebiyat Müze Kütüphanesi, 8 Eylül 2021 ‘de açılmıştı.

Erzurum’daki Erzurumlu Emrah, Ankara’daki Mehmet Akif Ersoy, İstanbul’daki Ahmet Hamdi Tanpınar, Kütahya’daki Evliya Çelebi, Diyarbakır’daki Ahmed Arif,Trabzon’daki Muhibbi, Adana’daki Karacaoğlan adına açılmıştı.

 

Edebiyat Müze Kütüphaneleri projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2010 yılında başlatılmıştı.

 

 Edebiyat Müze Kütüphaneleri, bulundukları ilin kültürel dokusunu ve mimari özelliklerini yansıtan, estetik niteliği yüksek bağımsız binalarda hizmet veren kültürel  mekânlar oluyor. İzmir/ Bornova’daki Edebiyat Müze Kütüphanesi, 1904 yılında inşa edilmiş olan 13 odalı, üç katlı Tristramp Levanten köşkünde açıldı.

 

5 bin 108 kitap ve İzmirli şair ve yazarların özel eşyalarından oluşan zengin  bir arşive sahip olan müze kütüphanenin, diğer kentlerin aksine  İzmirli bir şair ya da yazarın adını taşımıyor olması İzmirli sanatçıları üzüyor. Bu konuda çok sayıda şair- yazar ve düşünür,  geçtiğimiz yıl  kütüphane önünde bir basın açıklaması yaparak  bu mekânın adının ‘ Attilâ İlhan edebiyat Müze Kütüphanesi ‘ olarak değiştirilmesini istemişti.

 

Açılışının yıldönümünde İzmirli sanatçılar kendi kitaplarını armağan edip müze sorumlusu  Yılmaz Baran’ı ziyaret ederek  Attilâ İlhan konusundaki önerilerini yinelediler.

 

Grubun sözcüsü Recai Şeyhoğlu : ‘’Edebiyat Müze Kütüphanesinin adının Attilâ İlhan Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak değiştirilmesini arzu ediyoruz. İstersek neden olmasın? ’’ dedi.

 

Geçtiğimiz yıl da aynı duygularını yine aynı bina önünde bir basın açıklaması yaparak dile getirmişlerdi.

 

 


Bu yazı 3850 defa okunmuştur.



Recai ŞEYHOĞLU Diğer Yazıları
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri