29-06-2020 Recai ŞEYHOĞLU

 

Küçük şeyler beni mutlu ediyor doğrusu.

Açtığımız kültür merkezi, Tepeköy Kültür Merkezi değil de  belediyece Rasime – Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi olarak bilinmekte….

Bergama köylerinde 11 kütüphane açtığımız, belediye ce  biliniyor olmalı.

     Haziran ayında gidip görüştüğüm Mustafa Aktürk’ten, buradaki kültür merkezini kurarken  karar verenin sadece biz olmadığını, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının da yanımızda yer aldığını, bu nedenle  bu konuyu onlara da danışmam gerektiğini  ve bana bir süre tanımasını rica ettim. Sağ olsun o da kabul etti.  Eski Başkan Mehmet Gönenç,   Bergamalı kanaat önderlerindenaktivist/ çevreci Erol Engel ve diğer ilgili arkadaşlarla konuşsam da muhtarın ısrarlı kapatma tavrına engel olamadık ve  Mustafa Aktürk’e ‘’ Kültür merkezini taşıyacağım. ‘’ dedim.  Hemen Dikili Belediye Başkanı ve Ayvalık Belediye Başkanı ile iletişim kurdum. Her iki başkan da  önce ‘ evet ‘ deseler de örneğin Ayvalık Belediye Başkanı daha sonra uygun bir yer bulamadıklarını söyledi. Bu arada Karşıyaka Belediye Başkanına sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkiler konusunda danışmanlık yapan dişhekimi arkadaşım Oğuz Erbatukanalıyla  Çiğli Belediyesinde çalışan bir bey ile tanıştık.  Kültür Merkezinin fotoğraflarını görünce hayranlığını gizleyemedi, çok heyecanlandı ve hemen ‘’ Orayı Çiğli’ye taşıyalım.’’ dedi.

Bu bey, yerel seçimlerde Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cemil Tugay ekibindeymiş. Cemil Bey seçimi kazanınca istediği görev kendisine verilmediği için Karşıyaka’dan ayrılıp Çiğli’ye geçmiş bir partiliydi.

Dikili Belediye Başkanı ile de üç kez telefon konuşması yapmıştık. İşi uzatır gibi olunca oradan vazgeçip Çiğli’ye yöneldik ve o bey ile önce kütüphanenin kurulacağı söylenen Çiğli/ Uğur Mumcu Kültür Merkezine gittik. Binanın içime sinip sinmediği soruldu.  Burası,Tepeköy’deki gibi genişlikte, amacımıza uygun bir salondu.’’ Kabul’’ dedim. Ardından da Tepeköy’e gittik. Her şeyi yerinde gördüler. Çok beğendiler ve en kısa zamanda kitapları,  tabelayı, halıları, rafları, dolapları ve annemle Feyza Hepçilingirler’e ait özel eşyaları Çiğli’ye taşıma konusunda  anlaşıp İzmir’e döndük. Yolda bana bir protokol hazırlayıp göndereceğini söyleyen sorumlu/  İ.A. ertesi gün bu protokolü gönderdi ve imzalamamı istedi.

PROTOKOL  başlıklı  yazının maddeleri şöyleydi.

  1. İşbu protokol Çiğli Belediyesi ile Recai Şeyhoğlu arasında Uğur Mumcu Kültür Merkezinde kurulması planlanan kütüphaneye yapılacak ayni bağışları ve bu bağışların usullerini kapsar.
  2. Recai Şeyhoğlu, 2016 yılında Bergama Belediyesinin Tepeköy Mahallesinde bulunan kültür merkezine kurduğu kütüphane ve anı evindeki kitap ve diğer materyalleri oradan alarak Çiğli Belediyesine bağışladığını kabul eder.

Bağışlanan malzemeler; 3500 adet kitap, 6 raflı 16 adet kitaplık, 7 adet cam kapaklı dolap, 20 adet masa saati, 10 adet eski gaz lambası, 2 adet radyo, 1 adet eski dikiş makinesi, 2 adet daktilo, 3 adet teyp, 5 adet çakmak, 13 adet plak, 4 adet bakır eşya, 2 adet duvar saati, 1 adet sandık, 1 adet ütü, 1 adet çalışır halde televizyon.

  1. Çiğli Belediyesi, bağışlanan kitap ve materyalleri Tepeköy Mahallesindeki merkezden taşıyarak uygun gördüğünü kuracağı kültür merkezinde değerlendirecek, uygun görmediklerini Recai Şeyhoğlu’na iade edecektir.
  2. Bağışlanan kitap ve materyallerin sergileneceği mekanın dizaynında söz sahibi Çiğli Belediyesi’dir.
  3. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde kurulması planlanan kütüphaneye ‘ Çiğli Belediyesi Abidin Dino Kütüphanesi’ adı verilecektir. Bu kütüphanenin ismi bahsi geçen binada Çiğli Belediyesi’nin uygun gördüğü şekilde; tabela boyutu ve renginde binanın uygun görülen yerine asılacaktır.
  4. Recai Şeyhoğlu tarafından bağışlanan ve protokolün 2. Maddesinde belirtilen kitap dışındaki eşyaların sergilendiği köşeye Çiğli Belediyesi’nin uygun gördüğü ölçü ve nitelikte ‘ Rasime Şeyhoğlu- Feyza Hepçilingirler Aydınlanma Köşesi’ tabelası asılacaktır.
  5. Çiğli Belediyesi, Recai Şeyhoğlu’nun katkılarını içeren ve ‘ Recai Şeyhoğlu’nun katkılarından  dolayı teşekkür ederiz.’ metninin olduğu bir tabelayı kütüphanede uygun gördüğü bir yere asacaktır.
  6. Protokolde hüküm altına alınmayan hususlar, taraflar arasında iyi niyet, karşılıklı anlayış ve uzlaşma kuralları çerçevesinde çözümlenir.
  7. Bu protokol bu madde  dahil 9  (dokuz) maddeden oluşur.         ……/ 08 / 2019

 

Recai Şeyhoğlu                                             Selim Utku Gümrükçü

                                                                           Çiğli Belediye Başkanı

Devam edecek.


Bu yazı 345 defa okunmuştur.



Recai ŞEYHOĞLU Diğer Yazıları
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri