27-06-2020 Recai ŞEYHOĞLU

 

2019’da yapılan yerel seçimler sonrasında Bergama/ Tepeköy’deki Muhtar Efgan Aktaş seçilememiş,  az sayılmayacak  bir oy farkıyla yerini  amcasının oğlu Mustafa Aktürk’e bırakmıştı.

Efgan Muhtar, telefonda, yeni seçilen muhtarın kültür merkezini kapatmak istediğini söylediğinde şaka yapıyor sanmıştım. Bergama Belediyesi ile birlikte kurduğumuz Tepeköy Kültür Merkezi, 4 bin 500 kitabı ve etnografik/ müzelik özel eşya ve objeleriyle  Bergama’da bir ilk’ti.

Başkan Mehmet Gönenç’in bu konudaki özverisini unutamam.

 Hangi köyde( mahallede) kültür merkezi vardı ki…

Bırakalım Bergama’yı Türkiye’nin belki de hiçbir köyünde yoktu böylesi donanımlı bir kültür merkezi.

 150-160 metrekare genişlikteydi. Çok emek harcamıştıkdoğrusu  burası için.

20 Haziran 2016’da açmıştık. Belediye Başkanı, Kaymakam Bey, Feyza Hepçilingirler, Öner Yağcı, İstanbul’dan, Ayvalık’tan gelen konuklar, ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Hanım ve arkadaşları ve Bergamalı kültür çevreleriyle…

Sonraki günlerde de Feyza Hanımla ziyaret etmişköyün çocuklarına masal anlatan İzmir Devlet Tiyatrosu dramaturgu Pınar Merterkek’in burada verdiği derse tanık olmuştuk. Sevgili Başkan Mehmet Gönenç ile…

Yeni seçilen muhtar bu merkezin sürekli kapalı olduğunu, açılmadığını söylüyordu. Sonraki günlerde köydeki okulun yönetici ve öğretmenlerinin de kültür merkezine ilgisiz kaldıklarını öğrenmiştik. Binlerce kitaplı kültür merkezine öğretmenlerin adım atmamasının bizi ne kadar üzdüğünü/içimizi acıttığını bilmem söylememe gerek var mı…

 Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürünü ziyaret ettiğimde öğrenmiştim bunu. Bu nedenle yeni muhtarın bu merkezi kapatma isteğini garipsemiyorum. Köyün gerçeği;kültür merkezinin  açılmadığı, hizmet vermeyen bu  kültür mekanını  yeni muhtarın istemediğiydi.

İlk günlerdeki heyecan ve hareketliliğin arkası gelmemiş belli ki.

Kaymakam Beyden ricamız da işe yaramamıştı anlaşılan. Oysa Kaymakam Bey, kültür ve sanata ilgi duyan biri. Onun ilgisi yetmiyormuş demek ki.

Mustafa Aktürk’ün  konuyla ilgili Bergama Belediyesi Kültür Müdürlüğüne hitaben  yazdığı dilekçe şöyle:

‘’ Tepeköy Mahallemiz Köy Konağında bulunan  Rasime- Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi üç yıldır atıl olarak hiç kimse tarafından kullanılmamıştır. Dolayısıyla buradan kaldırılmasını ve bu alanın toplantı veya başka bir  amaçlı olarak kullanmak istiyoruz. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.’’

Bergama Belediye Başkanlığının Mustafa Aktürk’e  verdiği 64938022-804-E.181/ 4763 SAYI ve 22.05.2019 tarihli yanıt da şöyle:

‘’ İlgi: 16.05.2019 tarihli ve 7789 sayılı yazınız

İlgi’de kayıtlı dilekçeniz ile mahallenizde bulunan Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi’nin kaldırılması ve salonun farklı amaçla  kullanılması talep edilmektedir. Ancak kütüphane binası belediye mülkü olmadığından söz konusu salon ile herhangi bir yaptırımımız bulunmamaktadır. Bilginize sunarım.

Aşkın Uyar / Belediye Başkan Yardımcısı ‘’

Devam edecek.


Bu yazı 273 defa okunmuştur.



Recai ŞEYHOĞLU Diğer Yazıları
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri