26-05-2022 Konuk Yazar

 

Bolu’da bugün DEVA Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Karadeniz Bölgesi Başkanı Melek Keleş’i misafir ettik. Ekip olarak birlikte birçok sanayi kuruluşuna ziyaretlerde bulunduk.

Gittiğimiz işyerleri çeşitli imalat fabrikalarına, yan sanayi imalatında bulunan sanayi tesisleriydi. Tesislerde birçok kadın çalışan vardı ve hepsinin de ayrı bir hikâyesi vardı.

Yaptıkları işler ağır olmasına rağmen bu kadınlar işlerini severek yapmaktaydılar. Bazıları buralarda çalışarak evlerini almışlar, çocuklarını okutmuşlardı. Kimisi evli, kimisi boşanmış, kiminin eşi yok, kimisinin de emekliliğine az kalmış. Gününü doldurmak için emekli olmak için çalışıyorlardı.

Firma sahipleri de bayanların çalışmalarından çok memnundu. Firma sahipleri, kadın çalışanların mesaiye kalmaları gerektiğinde de hiç itiraz etmeden çalıştıklarını, oysaki erkek işçilerin fazla mesai konusunda daha isteksiz olduklarını ifade ettiler.

Firmaların bu işlerde eleman bulmakta sıkıntı yaşadıkları, bulduklarının ise işi beğenmedikleri, öğrenme konusunda sabırlı davranmadıkları ifade edildi. Ara eleman bulmakta firmaların zorlandıkları, bu da şunu gösteriyor ki gerçekten işe ihtiyacı olanların işlerini severek yaptıkları, evlerine alın teri ile kazandıkları kazançlarını götürdükleri, oysaki bir kesim insanların ise iş beğenmeyip, çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen yardımları bekledikleri gözlemlenmiştir.

Sosyal yardımlar mutlaka olmalıdır ancak insanların kendi parasını kazanması, evine ekmek götürmesi hem onun kendine olan güvenini tekrar kazanmasını sağlayacaktır. Ayrıca ruh sağlığını da olumlu yönde etkileyecektir. Şu gösteriyor ki hazır yemeği değil, topluma balık tutmayı öğretmeliyiz.

(Konuk Yazar: Bolu DEVA Partisi Kadın Politikaları Baş. Yrd. Emine Davarcıoğlu)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG-20220528-WA0000-1.jpg

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG-20220528-WA0000-2.jpg

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG-20220528-WA0000.jpg


Bu yazı 3568 defa okunmuştur.



Konuk Yazar Diğer Yazıları
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri