17-12-2022 Konuk Yazar

Aykırı olmak, bazen herkes konuşurken susmak herkes susarken konuşmak.O, her zaman zorbalığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, kitapsızlığa karşı hem kendinihem de kalemini konuşturdu. Geçtiğimiz günlerde dostları, arkadaşları, sevenleri ve okurlarıyla buluşuncabu kez o sustu, onu tanıyanlar konuştu.

***

Bahçelievler’deki Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nin salonunda öğretmen, yazar Recai Şeyhoğlu’nu tanıyanların dışında seslerini yükselten bir grup daha vardı. Yazdığı 37 kitap arasına İran’a yaptığı geziyi de sıkıştıran Recai Şeyhoğlu, Orta Doğu’nun dünyaya kapılarını kapatan bu ülkesinde yaşananlara sessiz kalamamış, etkinlikte çığlıklarını duyursunlar diye İranlı dostlarını da ağırlamıştı. İranlılar ülkelerinde yaşananları bir gösteriyle ve şiirlerle anlatmayı seçtiler. Salondakiler; cehaletin, yobazlığın bir ülkeyi nasıl ateşe attığını bir kez de sanatın penceresinden gördü. Yaşanan acılara ortak olundu. Dünya İnsan Hakları Günü’nde salon hüzünle doldu.

Recai Şeyhoğlu’nun yeni kitabı Aykırı Yazılar’ın tanıtım etkinliği Nüket Hürmeriç’in Recai Şeyhoğlu için yazdığı şiirle başladı. Oganizasyon, Deniz Akyol’un sunumuyla ve sırasıyla araştırmacı-yazar Dr.Efdal Sevinçli, yazar Ünal Ersözlü, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın konuşmalarıyla devam etti.

Efdal Hoca, yazar Recai Şeyhoğlu’nun kitaplarındaki dilin ve anlatımın önceki yıllara göre çok geliştiğini anlattı. Kendisinin enerjisine ve hızına hayran olduğunu dile getiren Efdal Hoca, Şeyhoğlu’nun yazdığı yerlere sığamadığını vurguladı.

Ünal Ersözlü, Efdal Hoca gibi sözlerine biraz önce gözyaşları içinde izlediği İranlı göstericileri selamlayarak başladı. İran’daki zorbalığa-zulme karşı kadınların eninde sonunda kazanacağına inandığını söyledi.Ersözlü, Şeyhoğlu’nun gazeteci kimliğine ve üretkenliğine değindi.

Manisalıların Semih Hoca’sı /CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, kürsüye geldiğinde yıllar öncesinden tanıdığı Şeyhoğlu’nun açtığı kütüphanelerle Manisa’ya büyük katkı sağladığını söyledi. Balaban, Şeyhoğlu’nun yaptığı çalışmaları taktir ederek izlediğini söyledi. Balaban sözlerini Resul Rıza’nın "Ben İsterim ki" şiiri ile tamamladı.

***

CHP Karşıyaka İlçe Sekreteri Seydi Önder, Türk Kütüphaneciler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Erken, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, emekli asker Hasan Zeki Sungur, Kemal Nehrozoğlu Valimizin yeğeni Mehmet Yıldız, Konak Belediyesi eski Kültür Müdürlerinden Salim Çetin ve dişhekimi-yazar Selahattin Tural’ın konuşmalarıyla devam eden programın sunuculuğunu Deniz Akyol ile Çağdaş Güneş Gündüz üstlendi.

Recai Hoca, kütüphanecilik sevdasıyla,yazarlık enerjisiyle ve üretkenliğiyle, sendikal mücadelede gösterdiği kararlığıyla, emekli olsa da hala bir öğretmen. Kendisi öğrenirken öğretmekten de göstermekten de vazgeçmiyor.

Daha çok kaleme, daha çok kitaba, daha çok sanata ve daha çok Recai Şeyhoğlu’na ihtiyacımız var.

Yazar: Gökmen Küçüktaşdemir 


Bu yazı 5259 defa okunmuştur.



Konuk Yazar Diğer Yazıları
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri