05-06-2024 Konuk Yazar
Konuk Yazar

Konuk Yazar

Geçmişimin Tecrübesi Geleceğimin Başarısı Oldu

Köşe Yazarı Elif ATEŞ

Bolu Arama Kurtarma Ekibi (BAKE), 6 Şubat depremlerinin ardından Bolu Valimiz Sayın Erkan KILIÇ’ın destekleriyle 2023 yılının Nisan ayında kuruldu. Ekibimizin başkanı ve kurulma aşamasında büyük emekleri olan Burhan TURAN’a, özverili çalışmasıyla ekibin bu noktalara gelmesinde büyük katkıları olan sekreterimiz Arzu YILMAZ’a, eğitimlerimizi büyük bir titizlik ve gayretle gerçekleştiren Samet AYDIN’a ve ekibimizin yönetiminde bulunan tüm değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Bu ekibin bir parçası olarak en büyük hayalimi gerçekleştirdim.  Bir kadın olarak kurtarma ekibinde yer almak benim için gurur verici. Yeri geldi kadın olduğumu unutarak en zor şartlarda severek çalıştım ve elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterdim. Bileğimin hakkıyla eğitimleri tamamladım ve ekip olarak da akredite sınavımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.

İkna edilmişlerle değil yola inanmışlarla çıkılır anlayışını benimseyerek yola her zaman bana inananlarla çıkmayı tercih etmişimdir.

Az önce de söylediğim gibi burada olmak benim için çok şey ifade ediyor. Öncelikle bir cana el uzatmak, insanların zor anlarında onlara yardım etmek ve yanlarında olmak çok farklı ve özel bir duygu.  Ben o üniformayı giydiğimde kadın olduğumu unutuyorum. Ve rabbim sağlık ve güç verdiği takdirde sonuna kadar da bu ekibin bir parçası olmak istiyorum.

Umuyorum ki biz bu eğitimleri aldığımızla kalalım ve afetsiz günlerimiz olsun. Allah hiç kimseye bir daha benzer acıları yaşatmasın. En büyük temennim budur.

Son olarak şunu söylemek istiyorum ki; geçmişimin tecrübesi geleceğimin başarısı oldu benim için. İyi ki Bolu Arama Kurtarma Ekibi (BAKE) var.


Bu yazı 541 defa okunmuştur.



Konuk Yazar Diğer Yazıları
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri