11-10-2021 Fatma MARMARA (DURSUN)

IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers  (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü)) “Başarımızın arkasında sen varsın!” sloganıyla, Sakarya Üniversitesi öğrenci kolu, sizlerin desteklerinizi bekliyor.

Günümüzün telekomünikasyon, bilgi teknolojisi ve enerji üretimi alanındaki ürün ve hizmetlerin pek çoğunun temelini oluşturan uluslararası standartların önde gelen geliştiricisi IEEE, yalnızca Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanlarına değil, birçok disipline hitap etmektedir.

IEEE SAU; uluslararası Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü'nün, (IEEE) Sakarya Üniversitesi öğrenci kolu olarak, 29 Ocak 2014 tarihinde kurulmuş. IEEE  SAU; Sakarya Üniversitesi Öğrenci Kolu, mesleki kariyer bilincini oluşturmak, üniversiteyi iş dünyasına tanıtmak, üniversite öğrencilerinin iş dünyasında faaliyet gösteren şirketlerle iletişim kurmasını sağlamak, üniversite öğrencilerinin teknik gelişimine katkıda bulunmak, dünyada gelişen teknolojiden haberdar olmalarını sağlamak, bilim ve mühendisliğin önemini çeşitli ortamlarda en iyi şekilde anlatmak amacıyla etkinlikler ve projeler organize eden bir öğrenci topluluğudur.

IEEE SAU, düzenleyeceği çalıştayları, teknik gezileri ve eğitimlerini sizin desteklerinizle sürdürecektir.

IEEE, 1840’larda telefonun ve elektrik enerjisinin yaygınlaşmasıyla hafif sanayinin yeni başladığı yıllara kökleri dayanmaktadır. Temelleri modern uygarlığın yapı taşlarını oluşturan elektrik, elektronik, bilgi işlem ve teknolojinin tüm kullanım alanlarıyla profesyonellere hizmet edebilmesi hedefiyle kurulmuş olup, teknolojiyi insanlığın yararı için geliştirmeyi odağına alan dünyanın en büyük profesyonel kuruluşudur.

IEEE güç ve enerji, tüketici teknolojisi ve tüketici elektroniği, biyomedikal ve sağlık hizmetleri, öğrenme teknolojisi, bilgi teknolojisi ve robotik dahil olmak üzere çok çeşitli endüstrilerde küresel standartlara imza atmıştır.

150 ülkede 426.000'i aşkın üyesi (71.000'i öğrenci) ile IEEE, tüm dünyaya yayılmış 10 alt bölgesi, 300'den fazla yerel bölgesi ve 1430'dan fazla öğrenci koluyla çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye'nin de içinde bulunduğu 8. Bölge'de (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) 5.000'i öğrenci üye olmak üzere, 26.000 üyesi bulunuyor.

Dünyada elektrik, elektronik mühendisliği, bilgisayar ve otomasyon teknolojilerindeki yayınların %30'unu yayınlayan, bu alanlarda, 80'den fazla yayını olan 37 farklı teknik topluluğu olup, 900'den fazla endüstri standardı geliştirilmiştir. IEEE standartları, havacılık, elektronik, enerji alanlarında kamu ve özel sektöre sunduğunuz ürünleri geliştirir. Ürünlerin birlikte çalışabilirliğini yükseltir. Üretiminizin kalitesini artırır. Hizmet verebileceğiniz pazarı genişletir.

Genç nesillerimize, öğrencilerimize önlerindeki uzun yolda başarı dileklerimle…

Saygı ve sevgilerimle…

Fatma Marmara

https://www.youtube.com/watch?v=WNUG3dI6x8w

 

 


Bu yazı 6880 defa okunmuştur.



Fatma MARMARA (DURSUN) Diğer Yazıları
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri