21-12-2019 Fatma MARMARA (DURSUN)

BOLU’DA 3+1 ZOMBİLİ

Sanatın birleştirici yönünü en güzel şekilde sergileyip, seyirciyi sahnedeki oyunun içine çeken, sıcak, samimi, mütevazı insanlardan oluşan “Çiğdem Tunç tiyatro topluluğu” Bolu’da sahne aldı.  Bu güzel ekibi Bolu seyircisiyle buluşturan ise Bolu Kültür Sanat Organizasyondu.

Eray Yasin Işık’ın yazdığı, Çiğdem Tunç’un yönettiği, Alper Çorumluoğlu’nun yardımcı yönetmenliğini yaptığı “3+1 Zombili” sürprizlerle dolu tiyatro oyunun sonunda, hayat hikâyeleriyle bağlanmış şekilde seyirciyi selamlamaya çıktı oyuncular. Oyun sonunda seyircinin arasına inerek hem oyunla ilgili hem de oyuncularıyla ilgili bilgiler paylaşan Sanatçı Çiğdem Tunç, sohbet dolu bu dakikalarda sanatseverlerin büyük beğenisini kazanmakla kalmadı, Bolulular o ambiyanstan ayrılmak istemedi. 

Sahnedeyken her bir oyuncuyu tek tek tanıtan Sanatçı Çiğdem Tunç, emeği geçenleri de bu sahneye davet ettiği konuşmasında; “Gerçekten yıllardır Bolu, Bolu, Bolu’ya gidip oyun izlettirelim istemiştim. Sonunda rüyalarımız gerçek oldu. İşte şimdi bunu Bolu Kültür Sanat Organizasyondan Songül Hanım ve eşi Bülent Akfidan çifti sayesinde gerçekleştirdik. Songül Hanım ve Bülent Bey bu işe baş koymuşlar. Bolu’ya tiyatro ve sanat etkinliklerini getirtmek için çaba sarf ediyorlar. Bir tiyatro oyunu hele ki bizimki gibi öyle bir iki masa atıp tiyatro yapmıyoruz. Bu dekor, bu kadro, bu kalite ile tesis ettik. Çünkü bizim seyircimize olan saygı ve sevgimiz, seyirciyle birlikteliğimiz pazara kadar değil, mezara kadar. ”diye belirtirken gerçektende çok güzel bir dekor duruyordu karşımızda ve çok kaliteli, mütevazı, bir o kadarda başarılı oyuncuları izlemişti o akşam Bolulular.

Bu arada Songül Bülent Akfidan çifti sanatçılara çiçeklerini takdim ederlerken Sanatçı Çiğdem Tunç, kendilerinin gelmesini sağlayanların desteklerini vurgulayarak devam ettiği konuşmasında; “Bu insanlar taşın altına ellerini koyuyorlar ve gördüğüm kadarıyla sizlerde bu salonları doldurarak onların bu çabalarına karşılık veriyorsunuz. Bizim hep temennimiz nicelik artsın, yer bulunamasın istiyoruz. Çünkü biz Temmuz ayında başlıyoruz bu oyunları çalışmaya. Herkes tatildeyken biz o sıcaklarda ekmeğimiz, işimizdir diyerek sizler için hazırlanıyoruz. İyi ki geldiniz, ayağınıza sağlık. Bolu İl Kültür Turizm Müdürlüğüne bu sahneyi tahsis ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir sahne, Bolu’muza çok yakışmış. ”diyerek Bolu İl Kültür Müdür Yardımcısı Semra Baykır’ı sahneye davet ederken, “Basın ayağımız var tabi, bizim için duyurular çok önemli.” diyerek de beni davet etti. Tabi çok onure olduk bu ince, nazik, güzel davranıştan.

Sanatçı Çiğdem Tunç “Tüm bunlar hepimizin ortak emeği ile oluyor” diye belirterek devam ettiği konuşmasında; “ Bizleri mekânlarında ağırlayan Yörem Mantı’ya gittik. Bir giden pişman,  bir gitmeyen pişman, o nasıl bir mantı, ben 3 tabak mantı yedim.” diyerek Yörem Mantı’nın sahibi Nebile Hanım ile Kerem Bey’i sahneye davet etti. Ardından yine tiyatronun izleyicilerle buluşmasını sağlayan, sponsor olan, Bolu Tenis Akademisi adına Fatih Bey, Hırvacıoğlu adına Mehmet Bey, Gençler Rotbalans adına Rahmi Bey, Ekol Sürücü Kursu adına Samet Bey, 1001 Çiçek adına Mustafa Bey, Nilüfer BOFSAD Kafe restoran adına Mustafa Bey’e ve Kampüs kırtasiye adına Erhan Bey’e teşekkürlerini sundu.

“Anadolu’da bir geleneğimiz vardır” diye belirterek konuşmasını sürdüren Sanatçı Çiğdem Tunç; “Hepimiz imece yaparız. Yani bir iş yapılacaksa hepimiz bir ucundan tutarız. Bu imecedir. Bunu gitseniz Kuzey’de, Avrupa ülkelerinde bulamazsınız çünkü burası Türkiye’dir. Burası bizim vatanımızdır.”diyerek yol arkadaşlarını tebrik edip onları tek tek tanıttı. “Biz gençlerimize önem veriyoruz. Oyuncularımızdan Behçet polis rolünü Ağrılı kardeşimiz Savaş Özkan oynuyor. Pirinç rolünü yetenekli Ankaralı Bolca Aydoğdu, dayımoğlu Bade rolünde Mersinli tiyatromuzun kostüm sorumlusu Ezgi Küçük, Edremitli aşık Nuri rolünde Soykan Kişioğlu. Edremit’ten yine bir oyuncumuz, Çiğdem Tunç tiyatrosunun taşıyıcı kolonu, genel müdür kimliğine sahip, muhteşem bir müzikal ve komedi oyuncusu Alper Çorumluoğlu, Çanakkaleli hem oyuncu hem tiyatro sahnelerinin yıldızı Deniz Değirmenci, Malatyalı bir aktör, ses sanatçısı, her rolün başarıyla üstesinden gelen obsesif Nuri rolünde Deniz Salman. Büyük yıldız, oyuncu, Adanalı Özkan Ayalp, dizi, tiyatro oyuncusu Bergamalı Levent Sülün, dizi oyuncusu tiyatronun küçük dev kadını İstanbullu Sema Aras, polis rolünde başarılı tiyatro oyuncusu Savaş Özkartal. Dekorda Cihan Aşar, müzikte Nida Şan, kostümde Şinasi Günaydın, ışık ve nakliyat olarak, siz seyircilerimize olan saygımız nedeniyle yaptığımız işi titizlikle yapmaktayız.”diye belirtti.

Sanatçı Çiğdem Tunç oyun sonrası bilgi paylaşımında; “Bolu’ya geldiğimiz için çok mutlu olduk. Tiyatromuzun 4 yıllık bir geçmişi var. Ben 2-3 senedir Bolu Belediyesini, İl Kültür Müdürlüğünü ararım hep fakat bir türlü denk düşmedi. İyi ki Songül Hanım taşın altına elini koydu. Seyircimizi çok sevdik. Her türlü espriden anlayan gayet güzel bir seyirci ve her şeyin en iyisini hak ettiğini düşünüyorum. Bolu’ya zamanında çok geldik. Çok sevdiğim bir şehir ve ulaşımı çok kolay. Sık sık gelmek isteriz. Diğer oyunlarımızla da gelmek isteriz ama seyircimizde sadakatle bu oyunları yalnız bırakmasın istiyoruz. İyi işler yaptığımıza inanıyorum. Emek var ortada, çalışma, emek verilmiş alın teri var. Seyircilerinde çok iyi dostuyum. Şuanda tiyatro genel sanat yönetmeniyim ama yıllarca sunuculuk ve oyunculukta yaptım. Çok geniş halk kitleleriyle kendim gibi olduğum ve kendim gibi de konuştuğum için aramızda da yıllara dayalı bir sevgi saygı oluştu, çok mutluyum.”diye ifade ederek sözlerine devam etti.  

Sanatçı Çiğdem Tunç; “Bu oyunu buraya gelmeden önce İzmir Bergama’da oynadık. Buradan Sakarya Karasu’ya gideceğiz. Yurtiçinde de yurtdışında da birçok yerlere gidiyor geliyoruz. Gönül istiyor ki her yerde oynayalım ama biz kalabalık bir kadro olduğumuz için gişe açamıyoruz. Haliyle belediyelerle, kültür müdürlükleriyle çalışıyoruz. İsteyenler bizi çağırıyor. Şehirlerine, ilçelerine gidiyor, oyunumuzu oynuyoruz. Biz bu oyunları sizler için yapıyoruz. Gönül istiyor ki her gün Türkiye’nin her yerinde oynayalım. Bir oyunumuz daha var. O oyunumuz geçtiğimiz sezon 3 ödül birden aldı. ‘Bin Bir Gece Masalları’ her iki oyununda yazarı 80’ler dizisinden Eray Yasin Işık. Yine bir çocuk oyunumuz, ayrıca ‘Şoför Nebahat’ oyunumuz var.”diye ifade ederek devam etti.

Sanatçı Çiğdem Tunç; “Gönül istiyor ki hepsini Bolu’muz seyretsin ama getiren insanlar için büyük mücadele. Kalmıyoruz geliyoruz, gidiyoruz aslında ama yinede bu kadar büyük bir kadroyu ağırlamak zor. Halkımız ısrarla tiyatroya gelse ve istese, sponsor destekleri olsa aslında hiç kimse korkmayacak bu konuda, bu çok önemli. Belediye ve kültür müdürlükleri bu konuda destek verip ağırladıklarında biz çok mutlu oluyoruz. Bir alan belediye bir daha bir daha almak istiyor. Çünkü vaat ettiğimizi getiriyoruz. Zengin bir kadroyuz, kaliteli oyun çıkarıyoruz. 2-3 kişiyle 45 dakikalık bir oyun yapmıyoruz. Halka tepeden bakmıyoruz. Bin bir Gece Masalları oyunumuzla da gelmek isteriz. Çok güzel, fantastik, eğlenceli bir oyun. Tam bir görsel şölen, ışıklarıyla, dekoruyla, Zümrüdü Anka kuşlarıyla, ifritleri, iblisleri, Kırk Haramileriyle tam bir görsel şölen sunuyoruz.”diye ifade etti.  

Sanatçı Özkan Ayalp oyun sonrası bilgi paylaşımında; “Öncelikle çok güzel karşıladınız bizi, çok teşekkür ederiz. Ben 3 sezon çocuk tiyatrosu yaptım, Bolu ilçelerinde oynadım. İlk defa Bolu merkeze geliyorum. Seyircimiz, vermiş olduğunuz tepkiler, alkışlar çok güzeldi, sağolun.”diye ifade etti.

Gelen herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasını yapan Sanatçı Levent Sülün; “Bizleri yalnız bırakmadınız, sağ olun, var olun. Ben Bolu’ya daha öncede geldim. Çok değişmiş çok güzelleşmiş ama yeşillikleri yok olmuş. 4-5 sene önceki yeşil Bolu kalmamış. Yeşili koruyalım, onlar olmadan bizler olamayız.”diye belirtti.  

 Sanatçı Alper Çorumluoğlu ise oyun sonrası bilgi paylaşımında; “Çok güzel karşılandık. Zaten ayrı bir hayranlığım vardır Bolu’ya benim. Seyirci inanılmaz güzeldi. Seyirci güzel olunca bizler böyle aşka geliyoruz. Çok güzel bir etkileşim oluyor, bizler çok keyif aldık ki bize sıcaklığı geldi. Karşılıklı böyle çok keyifli, güzel elektriklerle oyun oynadık, çok mutlu olduk. İnşallah bundan sonra yine geliriz.”diye ifade etti.

Sevgi ve saygılarımla…

Fatma Marmara

 

 

 

 


Bu yazı 2503 defa okunmuştur.



Fatma MARMARA (DURSUN) Diğer Yazıları
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri