30-06-2019 EĞİTİM

Yetiştirdikleri Sebzelerden Ürünleri Almaya Başladılar

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonu kapsamında, eğitimin dört duvar arasından çıkartılması için yapılan çalışmaları Bolu’da da devam ediyor.

Yetiştirdikleri Sebzelerden Ürünleri Almaya Başladılar

 

2023 vizyonu kapsamında Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu’daki tüm okullarda sera çalışmaları başlatıp, okullarda imkânları nispetinde bu projeyi hayata geçirdi ve şimdi yetiştirdikleri ürünlerin semeresini almaya başladılar.

Bu sera çalışmasını yapan okullardan biri de Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Okullarının bahçesinde yaptıkları serada çeşitli sebzeler yetiştirerek, olgunlaşan ürünleri toplamaya başladılar.

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural bu proje ile ilgili bilgi paylaşımında; “2023 vizyonu kapsamında eğitimin dört duvar arasından bahçelere çıkartılması, ortamlarda yapılması, beceri atölye çalışmaları, müze ören yeri ziyaretleri gibi çalışmalarla eğitim renkli bir hale geliyor. Dolayısıyla bizde bu 2023 vizyonunu tam manasıyla yakalamak istiyoruz. Hiçbir noktasını kaçırmak istemiyoruz. Beceri atölyeleri çalışmalarımızı çok başarılı bir şekilde tamamladık. 20 okuldan 500 öğrenci katıldı. 6 uygulama mutfağında çalışmalarımızı yaptık, tamamladık. Şimdi sera çalışmalarımızı öğrencilerimizle birlikte yaptık. En son onlarla ilgili bakım işlerini gerçekleştirdik. Şuanda meyve vermeye başladı. Biberimizde, domatesimizde, salatalıklarımızda görüldüğü gibi var. Onlarında bakımlarını yapacağız. Yine öğrencilerimizle birlikte onları toplayıp, değerlendireceğiz.”diye ifade ederek devam etti.  

Müdür Ayhan Vural; “Çocuklara doğa sevgisi, toprakla haşır neşir olmak, eğitimde tarihi, Türkçeyi, coğrafyayı, fiziği, kimyayı, biyolojiyi yaparak, yaşayarak, doğada öğrenmelerini sağlamış olacağız. Bir canlıya nasıl bakıldığını, nasıl yaklaşılması gerektiğini, ne tür rahatsızlıklara yakalanabileceklerini, bitkilerden ne zaman, nasıl verim alınabilineceğini öğrencilerimiz bu şekilde görmüş olacak. Her okul kendi imkanları dahilinde bu çalışmaları yapıyor. Küçük atölyelerde, küçük seralarda küçük çalışmalar, imkânı olmayanlarda açık alanlarda bu çalışmaları sürdürüyor.”diye ifade etti.

Bu proje Bolu’daki tüm okullarda uygulandığını belirten Müdürü Ayhan Vural; “Bolu Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Strateji Bölümü tarafından da takip ediliyor. Çıktıları rapor halinde milli eğitime gönderiliyor. Onlarda zaman zaman bizleri ziyaret ediyorlar. Bolu Milli Eğitim Müdürümüz yine bununla ilgili Bolu Tarım İl Müdürlüğü ile bir protokol imzaladı. Tarım il müdürlüğümüzde bizleri eğitime aldı. Her okuldan bir idareci, bir öğretmen eğitime aldı. Eğitimlerde tamamlanmak üzere, işte bitkilerin yaşam evreleri, bitkilerden daha fazla verim almak için yapılacak çalışmalar, bitkilerde meydana gelen hastalıklar ve bunlarla mücadele yöntemleri bizlere aktarıldı. Biz oradan aldığımız bilgiler ışığında kendimizi güncelledik. Şuanda elimizde bulunan seralarda bu bilgileri kullanıp, değerlendirip, en verimli şekilde seneyi, sezonu kapatacağız inşallah.”diye belirtti. Haber: Fatma Marmara    

   

 


Bu haber 1185 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri