10-10-2019 GASTRONOMİ

Viva Cuisine Projesinin 5. Toplantısı Bolu’da Devam Ediyor.

Viva Cuisine (Yaşasın Mutfak) Projesinin 5. toplantısı Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam ediyor.

Viva Cuisine Projesinin 5. Toplantısı Bolu’da Devam Ediyor.

 

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tekvar Teknoloji Araştırma Bilgisayar Eğitim Ve Danışmanlık Limitet Şirketi, PGTHVP “Sveti Sveti Kiril i Metodiy” (Bulgaristan), O.C.E.A.N (Organization Of Culture, Education And Advice In Networks) NGO (Yunanistan) ve Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu (Romanya) ortaklığında gerçekleştirilen Viva Cuisine (Yaşasın Mutfak) Projesinin 5.final toplantısı gerçekleşiyor..

Solmaz Ahmet Baysal Öğretmen Evinde, "Viva Cuisine" adlı Erasmus Plus KA'2 Stratejik Ortaklık Projesinin "Avrupa Mutfak Terimleri "ile ilgili çoğaltıcı faaliyet toplantısı ile başlayan 5. toplantı, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam ediyorlar.

“Viva Cuisine Projemizde 3 Tane Temel Çıktı Bekliyorduk.”

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural 3 gün sürecek olan 5. toplantı ile ilgili bilgi paylaşımında; “Viva Cuisine Projemizin final toplantısındayız. Yurtdışı 3 hareketlilik gerçekleştirdik. Yurtiçi daha önce bir hareketlilik ile birlikte bu 5. hareketliliğimiz. Bu 5.hareketimizle final toplantısını da tamamlayacağız. Bu Viva Cuisine projemizde 3 tane temel çıktı bekliyorduk. 1-‘Terim Kitabı’, 2-‘Tarif Kitabı’, 3.sü de internet ortamındaki ‘İnteraktif Aracımız.’ ‘Terim Kitabı’ ortağımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bastırıldı, çıktı. Geçen hafta onun toplantısını yaptık. ‘Tarif Kitabı’ şuan baskıda, yarın akşam elimizde olacak inşallah 2.eserimiz. 3.eserimizde Viva Cuisine platformu ve internet sitesindeki interaktif ortam. Ortaklarımızla birlikte mutfakta kullanılan terimlerin tamamını sisteme biz girdik. Onlarda kendi dillerindeki karşılıklarını girdiler.”diye belirtti.

“Sertifika Programımız Olacak.”

Müdür Ayhan Vural; “Burada amaç, yöresel kullandığımız terimleri, yöresel mutfağımızı bir internet platformunda, bütün dünya tarafından görülebilir hale gelmesi. Bu gittikçe gelişecek. Tabi biz bunu sadece kâğıt üzerinde ya da interaktif ortamda bilgisayar sisteminde yapmıyoruz. Aynı zamanda orada sisteme yüklediğimiz ürünlerin canlı sunumlarını da yaptık. Biz bütün ortaklarımızdan ziyaretlerimizde çok memnun kaldık. Onlara da Türk misafirperverliğini burada gösterdik. Bu programda dün (Salı günü)başladı. Bugün devam ediyor. Yarın Perşembe teknik kısımları sabahtan halledeceğiz, öğleden sonra da programa Abant gezisi koyduk. Büyük Abant Otelinde de yemekle işi taçlandıracağız. Orada sertifika programımız olacak. Bütün katılımcılara katılım ve katkılarından dolayı sertifikalarını vereceğiz. Teşekkür edip hayırlısıyla programımızı, projemizi tamamlayacağız.”diye ifade etti. Haber: Fatma Marmara

 

https://www.youtube.com/watch?v=B-py3rGWsdw


Bu haber 1457 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GASTRONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri