28-03-2019 EĞİTİM

Turizm Otelcilik “Beceri Temelli Atölyelere” Hazırlanıyor

“Eğitimde 2023 Vizyonu” kapsamında, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Beceri Temelli Atölyelere” hazırlanıyor.

Turizm Otelcilik “Beceri Temelli Atölyelere” Hazırlanıyor

 

Bolu Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Burada okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya gelerek incelemelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, ‘Unlu Mamüller Atölyesi’ (Pasta, hamur, makarna gibi) için seçilecek alanlar hakkında fikir alış verişi yaptı.

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural konu ile ilgili bilgi paylaşımında; “2023 Eğitim Vizyonu kapsamında ‘Altı Beceri Atölyelerimizde’ ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz, temel hamur teknikleriyle ilgili uygulamaları, atölye şeflerimiz eşliğinde gerçekleştirecekler. Değerli Milli Eğitim Müdürümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Strateji Ekibiyle planlamaları yaptık. Bize gerekli talimatları verdi. Hamur yoğurma ve hazırlama, pasta yapımı, kek yapımı, makarna yapımı, ekmek yapımı, pide yapımı, komposto yapımı gibi uygulamalarla ilk ve ortaokul öğrencilerimiz Türk Mutfağını tanıyacaklar. Yöresel Mutfaklarla ilgili tarhana, mantı, uğut yapımı, helva yapımı, reçel ve marmelat, şerbet yapımını öğrenecekler.”diye ifade etti.

 


Bu haber 1290 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri