05-02-2018 EĞİTİM

“Sakin Şehir Göynük Okuyor” Projesi Başladı

Bolu’nun Göynük İlçesinde “Sakin Şehir Göynük Okuyor” Projesi 05 Şubat 2018 tarihi itibariyle başlamış oldu.

“Sakin Şehir Göynük Okuyor” Projesi Başladı

 

Göynük Kaymakamlığı, Göynük Belediyesi, Göynük Belediyesi Çocuk Meclisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan“Sakin Şehir Göynük Okuyor” Projesi kapsamında ilçede örgün ve yaygın eğitim gören İlkokul, Ortaokul, Lise öğrencilerinin yanı sıra, ilçede hizmet veren tüm Kamu Personelinin katılımıyla gerçekleşecek olan okuma projesi başladı.

İlçede okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve arttırılması amaçlanarak başlayan proje, 05 Şubat 2018 - 25 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. İlçe okulları ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli idareci ve personelin katılımıyla, ders saatlerinin de sabah mesaisinin ilk 20 dakikasını kapsayacak şekilde düzenleneceği belirtiliyor.

Projede esas olarak Göynük İlçesi genelinde eğitim öğretime devam eden ilkokul 2-4 sınıfları, ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerine 100 temel eser okutulacak olup öğrencilere kitap okuma heyecanı kazandırılırken, okulların ihtiyacı olan kitapların temini çalışmaları da başlatılarak okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi de sağlanacak.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ‘Sakin Şehir Göynük Okuyor’ projesi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Başlatmış olduğumuz bu projeye destek ve örnek olmak amacıyla bu gün personelimiz ile birlikte sabah mesaisinin ilk 20 dakikasına kitap okuyarak başladık. Projeyle ilçemizde okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, çocuk ve gençlerimizin kitapla buluşmasına ve okuma alışkanlıklarının arttırılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Her gün 20 dakika kitap okuyan bir öğrenci ya da birey yılda 7300 dakika kitap okumuş olurken yaklaşık 1.460.000 kelimeyle yılda 200 sayfalık 29 adet kitabı bitirmiş olacaktır. Yapılan araştırmalarda bu sayı kişinin kuvvetli okuma alışkanlığına sahip bir okur olması için yeterlidir. Bizde bu günden itibaren Belediye personelimiz ile birlikte proje süresince ve sonrasında sabah mesaisinin ilk 20 dakikasını kitap okuyarak değerlendireceğiz” diye belirtti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların, kitap okumalarının, halka hizmet konusunda olumlu etkileri olacağını belirten Başkan Kemal Kazan tüm vatandaşları projeye destek olmaya davet etti.


Bu haber 1152 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri