05-11-2019 KÜLTÜR_SANAT

Ressam Karakaya ve Ekibi Ankara Duvarlarını Süslediler

Bolu'da görev yapan Ressam Şenol Karakaya ve ekibi Ankara Elmadağ ilçesi duvarlarına resim yaparak şehrin görüntüsüne değer kattılar.

Ressam Karakaya ve Ekibi Ankara Duvarlarını Süslediler

Ankara Büyükşehir Belediyesi kentte ve ilçelerde boş bulunan duvarlara, sanatsal manzara, portre ve grafiti çalışması projesi başlattı. Bu proje kapsamında ilk olarak Elmadağ Belediyesi'nde çalışma başlatıldı.

Elmadağ giriş köprü alt geçidi, Kenan Evren alt geçit bulvarı düz beton duvarlardan kurutularak sanatsal çalışmayla süslendi. Çalışma içeriğinde Ankara'nın meşhur Ankara çiğdemi, Ankara beyaz güvercini ve Türk bayrağının yer aldığı bir kompozisyon çalışma yapıldı.

Proje koordinatörü ressam Şenol Karakaya yapılan çalıma hakkında paylaştığı bilgide; “Çalışma toplam 20 gün sürdü. Çalışma sonu toplam 300 metrekare alana 7 ressam ile birlikte bir çalışma yaptık. İlçede yaşayan insanlardan beğeni ve takdirler aldık. Sağolsunlar ilçede yaşayanlar çalışma esnasında gelip geçerken, bizlere meyve, tatlı ve yiyecekler getirdiler. Kent için sanatsal çalışma yeniliği Getiren Mansur Başkanımıza, ABB kent estetiği daire başkanı Selami Aktepe'ye,  Elmadağ sakinlerine, Elmadağ Belediyesi çalışanları ve ABB kent estetiği daire başkanlığına çok teşekkür ederim. İnşallah bu tarz çalışmaların devamı gelir. İllerimiz ve ilçelerimiz estetik ve sanatsal resimlerle güzelleşir. Vatandaşlar tarafından da devasa çalışma takdir beğeni ile karşılandı.”diye belirtti. Haber: Fatma Marmara

 


Bu haber 1540 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri