24-11-2017 EĞİTİM

Rektör Alişarlı’dan Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Konferansı

Bolu Gülezler Konağında AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Konferansı verdi.

Rektör Alişarlı’dan Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Konferansı

 

Geleneksel Konferanslarına devam eden BAMER’den (Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bolu Halk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi) 2017-2018 Güz Dönemi açılış konferansı 23 Kasım 2017 Perşembe günü saat: 17.00’de Bolu Gülezler Konağında verildi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından verilen ‘Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Konferansına’ Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, AİBÜ’den çok sayıda öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

BAMER Yönetim Kurulu adına konferans öncesi konuşma yapan BAMER Müdürü Yar. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa konuşmasında: “Üniversitemizin akademik birikim ve faaliyetlerini Bolu halkı ve konunun ilgilileri ile paylaşmak, onlarla buluşarak Üniversite-Şehir işbirliğine zemin hazırlamak maksadıyla düzenlediğimiz BAMER konferanslarının ‘2017-2018 Güz Dönemini’ bugün Sayın Rektörümüzün Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın ‘Sağlıklı ve Dengeli Beslenme’ konulu konferansıyla başlatıyoruz. Gerek Sayın Rektörümüze, gerekse siz değerli misâfirlerimize,alâkanız ve konferansımızı teşrifleriniz için teşekkür ediyor,yeni dönemin feyizli geçmesini diliyoruz.” diye belirtti.

Konferans öncesi  konu ile ilgili bilgi paylaşan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı: ‘Toplumda Sürdürülebilir Sağlık Bilincini Oluşturmak Projesi’ Sağlık Bakanlığı’nın desteklediği uzun soluklu ve bir çok basamağı olan bir projeydi. Hedef kitlesi içerisinde ev hanımları, muhtarlar, sanayi ile uğraşanlar, öğrenciler de vardı. Televizyon programları vardı. O proje kapsamında gıda zehirlenmeleri, viral bulaşıcı hastalıklar, bakteriyal ve pariziter bulaşıcı hastalıklar gibi bir çok konu içeriyordu. Kişisel hijyen ve bakım da bu proje kapsamındaydı. Bu proje içerisinde aynı zamanda sağlıklı beslenmede vardı. Çok başlığı olan bir çalışmaydı. Çok önceden hazırlanmış olan bu çalışmalardan bir tanesini bugün sizlere sunacağım.” diye belirtti.

Konferans bitiminde AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya BAMER tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından, sağlıklı besinlerin yer aldığı kokteyl ikramı yapıldı. Haber: Fatma Marmara

 


Bu haber 1640 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri