22-10-2016 EĞİTİM

ÖZEL BOLU NİSAN OKULLARI MECLİS BAŞKANLARINI SEÇTİ

Özel Bolu Nisan Okulları bünyesinde bulunan Ortaokul, Anadolu Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi okul meclis başkanlarını seçti.

ÖZEL BOLU NİSAN OKULLARI MECLİS BAŞKANLARINI SEÇTİ

Haber: Fatma Marmara

Demokratik ve centilmen bir anlayışla gerçekleşen seçimde başkan adayı öğrenciler coşkulu seçim konuşmaları yaptılar, arkadaşlarından destek beklediler. Öğrencilerin eksiksiz katılım gösterdiği seçimde adaylardan Yiğit Selim Dağıstan Ortaokul Okul Meclis Başkanı, Negin Hekmatara Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanı, Enes Cinkılıç Sağlık Meslek Lisesi Okul Meclis Başkanı olarak seçildiler.

Nisan Okulları Genel Müdürü Zafer Bacıoğlu: “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür tüm öğrencilerimiz seçim heyecanı yaşadı. Gençlerin seçme ve seçilme hakkının ne kadar önemli olduğunu anlaması onların ulusu için gelecekte çok şeyler yapmasını sağlayacak adımlardan biridir. Ayrıca bugün yapılan okul meclisi seçimlerimizde Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanı seçilen Negin Hekmatara’nın ülkemizde bir sığınmacı olmasına rağmen okulumuz öğrencileri hiçbir kültürel fark gözetmemiş farklı kültürden gelen bu öğrencimize saygı duymuş ve eşit şartlarda geçen seçimde kendilerine temsilci seçmişlerdir. Bu seçimlerin öğrencilerimize demokrasi ve kültürlere saygı anlamında iki farklı kazanımı olmuştur.” diyerek okul meclis seçimlerinin öğrencilerin demokratik hakları konusunda bilinçlenmesine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Bacıoğlu: “Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet ediyorum.’ derken gençlere ne kadar çok güvendiğini göstermiştir. Özgürlük bizlerin karakteridir. Seçme seçilme hakkı da özgürlüğün bir kanadıdır. Bu seçimler de gençlerin özgürce düşünen, bilgili, kültürlü bireyler olarak yetişmelerini sağlayan halkalardan biridir.” diyerek okul seçimlerinin önemini vurguladı.


Bu haber 2564 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri