23-02-2015 GÜNDEM

Müftü AKDEMİR, Göynük'ten İstanbul Müftülüğüne atandı...

1971 Bitlis doğumlu Müftü AKDEMİR, ilkokul eğitimi sonrası Bitlis İmam Hatip Lisesi’nde eğitimine devam eder. Bu zaman diliminde yöresel “Medrese Eğitimi” ni Muhterem Babası Molla Said ve üstadı Hikmet Kuşçuoğlu yanında tamamlamakla beraber aynı zamanda ders vermeye başlar.

Müftü AKDEMİR, Göynük'ten İstanbul Müftülüğüne atandı...

1989 yılında Bitlis İHL’den mezun olduktan sonra aynı yıl Suudi Arabistan, Riyad“İmam Muhammed Üniversitesi” ne yüksek öğrenim için gider. “Arap Dili Enstitüsü” ve “İslam Hukuk Fakültesi”nden mezun olduktan sonra 1996 yılında Ankara Üniversitesi “İlahiyat Fakültesi”nde  denklik için bir yıl okur ve 1997 yılında denkliğini alarak mezun olur.
           
1989 yılında eğitimini tamamlamak için istifa ettiği “İmamlık Görevine”  açıktan atama ile 1998 yılında “Müezzin Kayyım” olarak tekrar geri döner. Bitlis Merkez Şerefiye Cami’inde “Müezzin Kayyım” olarak iki yıl görev yapar. Bu arada Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Master’ı kazanır ve“İmam Suyuti’nin Mukadderat’u-l Kur’an” adlı hacimli el yazma eserini 18 ay gibi kısa bir zamanda edisyon ve kritiğini yaparak 16 Haziran 2000 yılında masterini tamamlar.


           
2000 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu İstanbul Haseki Eğitim Merkezi sınavını kazanarak, Eylül 2000 yılında kursiyer olarak başlar. 2003 yılında derece ile mezun olarak yapılan kura çekiminde Mersin ili Erdemli İlçesine “Vaiz” olarak atanır. Aynı yıl içinde yapılan Müftülük sınavını kazanarak Siirt İli Aydınlar (Tillo) İlçesine“Müftü” olarak atanır. 2004 yılının başında kısa dönem askerliğini Kırklareli / Pınarhisar ilçesinde tamamlayarak Müftülük vazifesine geri döner. 2006 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu Yurtdışı Görev Sınavını başarı ile kazanarak 24 Ekim 2007 yılında Kanada / Ontario/ Toronto'da 336 Pape Avenu’da ki “Canadian Turkish İslamic Center” da  göreve başlar.
           
Kanada’ya geldikten sonra eğitim hayatına tekrar devam ederek “John Avenue Public ESL School” ve “SGIC Language Collage”  Lisan kolejlerinde İngilizce dil eğitimi alır. Müftü Caner AKDEMİR İngilizcesini, hutbelerini ve vaazlarını hazırlayıp sunacak seviyeye getirecek kadar ilerletir. Arapça ve İngilizce’yi çok iyi derecede konuşup yazabilen AKDEMİR evli ve üç çocuk babasıdır.

Bolu İli Göynük İlçe Müftüsü Caner AKDEMİR, İstanbul İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.

 


Kaynak: www.herseygoynukicin.com Bu haber 2771 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri