19-03-2016 SPOR

MMA Karışık Dövüş Sanatları “Kemer Şampiyonası”

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de popüler hale gelen MMA. Karışık Dövüş Sanatları (Kafes Dövüşleri ) “ Kemer Şampiyonası” Antalya’da yapıldı.

MMA Karışık Dövüş Sanatları “Kemer Şampiyonası”

Haber: Fatma Marmara

Birçok başarılı organizasyonlar, şampiyonalar, kamplar ve seminerler ile adını duyurduğu gibi kaliteli antrenörler ve sporcular yetiştirmiş olan MMA. Federasyonu, Türkiye’de Ali ARIK tarafından 3 yıl önce kuruldu.

DOKUZ MADALYA İLE DÖNDÜLER

MMA. Federasyonunun faaliyet programı çerçevesinde Antalya’da yapılan Türkiye MMA Kemer Şampiyonasında. Ayvalık- Küçükköy MMA. Fight Kulüp, bay ve bayan olarak toplam 10 sporcusu ile katılıp 5 birincilik, 2 ikincilik, 2 üçüncülük alarak başarılarına yenisini eklediler.

Ceyhun SAYIN, Emre KURU, Elif Beyza AKSOY, Özem PEKMEZ, Murat ÇEVİK birincilik kürsüsüne çıkıp altın madalya alırken, Volkan SAKARYA, Nuray KOÇYİĞİT, ikincilikte gümüş madalya aldılar. Ayrıca Gökan GÜLÜCÜ ve Tahir GÖKÇE üçüncülükle bronz madalya ile döndüler.

BİRÇOK SPOR KULUBÜNÜ BÜNYESİ ALTINDA TOPLADI

Küçükköy MMA. Spor Kulübü Antrenörü Tuncay TALAY yaptığı basın açıklamasında: “MMA Karışık Dövüş Sanatları Sporu, tüm dövüş sporlarının bir araya gelmesinden oluşan ve tüm dünyada ilgi çeken bir spordur.  Sporcuların birbirlerine olan teması, diğer dövüş sporlarının aksine daha fazladır. Sporcular yerde iken ve ayakta iken birbirleri ile dövüşebilmektedir. İyi bir MMA dövüşçüsü olabilmek için Kick Boks, Muay Thai, Güreş, Judo, Ju-jitsu tekniklerine ileri derecede hakim olması gerekmektedir. Her ne kadar kafes dövüşleri sert bir spor gibi gözükse de hakemler eşliğinde, kurallar çerçevesinde olduğu için sakatlanma riski çok az olan sporların başında gelmektedir.” Diye belirterek sözlerine devam etti.

TALAY: “ Türkiye’de ilk MMA Sporunu profesyonel hayata geçiren kişi bilindiği gibi Murat KAZGAN’dır.  Federasyon Başkanımız Sn. Ali ARIK Türkiye MMA Federasyonunu kurduktan sonra, Türkiye genelindeki birçok spor kulübünü bünyesi altında toplamış, Lincoln RODRİGUES, Orlando NETO, Murat KAZGAN gibi tüm dünyada isim yapmış hocalar ile kamplar ve seminerler yapmış ve yapmaya devem etmektedir. Tüm sporcu antrenör ve hakemleri en kaliteli bir şekilde MMA Sporuna kazandırıp, yapmış olduğu organizasyonlar ve müsabakalar ile tüm Türkiye’de ki dövüş sporları sporcu ve antrenörlerinin göz bebeği haline gelmiştir. Yetiştirmiş olduğu antrenör ve sporcular ile Türkiye’yi dünyada temsil eden MMA. Federasyon Başkanımız Sn. Ali ARIK ‘a teşekkürü bir borç biliriz.” Diye belirtti. 


Bu haber 3230 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri