30-08-2016 SPOR

Milli Sporcu Yaşadığı Dehşetle Ölümden Döndü

Milli Sporcu, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Salon takım oyuncusu Burak Işıkay UEFA’nın düzenlediği turnuvaya katılmak için gittiği Litvanya’da yaşadığı dehşet gecesi ile ölümden döndü.

Milli Sporcu Yaşadığı Dehşetle Ölümden Döndü

Haber: Fatma Marmara

16-21 Ağustos 2016 tarihinde, Litvanya'nın Panavezys şehrinde, UEFA’nın düzenlediği turnuvaya katılan İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü (İÜSBK) kafilesi, şehir magandaları yüzünden dehşet gecesi yaşadı. 7 oyuncu Maç çıkışında otele gitmek için yaya geçidinden geçerken, lüks otomobilli şehir eşkıyası üzerlerine aşırı hızla gelerek, arabayı Burak Işıkay’ın üzerine sürüp, canına kastetti. Yüzü tanınmaz hale gelen genç sporcunun, spor kariyeri de bitme noktasına geldi.

Olay yerine gelen Litvanya polislerinin tavrı ise kafileyi şoka uğrattı. Sporcular; polisin bulundukları yerin tehlikeli ve bu olayların normal olduğunu, hastane yerine otele gitmelerini, ertesi günde merkeze gelmelerini belirttiklerini ifade ettiler. İÜSBK kafilesi, internet üzerinden konuma bakarak hastaneyi bulup, sporcu arkadaşları Burak Işıkay’ı hastaneye yetiştirdiklerini belirttiler.

Yaşadığı dehşet anını paylaşan Burak Işıkay: “ Araç hızlandı ve üzerimize doğru sürmeye başladı. Arabayı bana doğru kırdı. Ben kaçamadım. Arabanın üzerinden uçmuşum. Çarptıktan sonra kaçtı gitti zaten. Frene basmadı, hiç durmadı bile direk çaptı, kaçtı gitti. Polisler ise ‘Sizde buralarda fazla dolanmayın. Buralar tekin değil.’ deyip çok normal karşıladılar, hiç umursamadılar. İki elmacık kemiğimde de kırık var. Sağ kaşımda 9 tane dikiş var. Vücudumun her tarafında yaralar, bereler vardı. Sol dizimde çapraz bağlarda kopma meydana geldi. Bu benim sahalardan en az 6 ay, en fazla 9 ay uzak kalmam demektir. Anlaştığım kulüp vardı, onlara karşıda mağdur duruma geldim. Büyükelçilikten haber bekliyoruz, inşallah vuran aracın sürücüsü yakalanır.” diye belirtti.

Burak Işıkay’ın anne ve babası ise: “ Bizim en acı günümüzdü. Başka bir haberini de alabilirdik.” diyerek aşırı üzüntülerini dile getirdiler.


Bu haber 2412 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri