06-05-2017 SPOR

Milli Cimnastikçi Murat Canbaş’ı Anma Töreni

Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden, Türkiye, Balkan, Avrupa, Dünya Şampiyonlukları bulunan, ilk Dünya Şampiyonluğu, ilk Avrupa Şampiyonluğu unvanını elde eden Bolulu Milli Cimnastikçi Merhum Murat Canbaş, ölümünün 23. yılında mezarının başında anıldı.

Milli Cimnastikçi Murat Canbaş’ı Anma Töreni

Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Murat Canbaş’ı anma töreni, Sağlık Mahallesi Şehitler Mezarlığı'nda bulunan kabri başında yoğun yağmur altında büyük bir katılımla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Milli Cimnastik Sporcu Çağla Altundemir:“ Sevgili Murat Ağabey, bu geçen 23 yılda seni hiç görmedim, tanımadım. Ama salonun her köşesinde gördüklerim, duyduklarım, seni tanımama oldukça yetti. Arkanda bize bıraktığın ışıkla, bu yolda yürümeye karar verdik ve durmadan çalışıyoruz. Gözün arkada kalmasın Murat Ağabey. Biz senin yolunda, izinde yürümeye, ilerlemeye devam ediyoruz. Bize en büyük örnek sensin. Artık bizde senin gibi Akdeniz Şampiyonalarına, Avrupa Şampiyonalarına ve Dünya Kupalarına gidip finallere kalmayı, oralarda dereceler elde etmeyi başardık. Hatta Türkiye Cimnastik camiasından yani içimizden olimpiyatlara gidenler bile oldu. Seni asla unutmayacağız ve daima yaşatacağız. Çünkü sen Türk Cimnastiği’nin eşi benzeri olmayan bir evladısın.” diyerek duygularını paylaştı.

Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem konuşmasında: “Şampiyon Sporcumuz Murat Canbaş’ı ben tanımasam da Turgut Amcadan biliyorum, kitaplardan okuyorum. Kısacık ömründe genç sporcularımıza örnek olacak, gerek sporcu kişiliği ile gerekse şampiyonluklarıyla örnek olunan, örnek alınacak bir sporcuydu. Başta ailesi, spor camiası ve tüm sporcularımıza sabırlar diliyorum. Sizlerin, özellikle jimnastik ailesinin Murat Canbaş’ı örnek alacağından hiç kuşkum yok.” diye belirtti.

Murat Canbaş’ın Babası Turgut Canbaş: “Murat, sen Dünya Şampiyonasında Ufuk Ağabeyini kendine örnek alırdın. ‘Acaba beni de kendine örnek alacak sporcular olur mu?’ derdin. Evet, oğlum senide kendine örnek alan ve başarılardan başarıya koşan cimnastikçi kardeşlerin var. Seninle aynı idealleri paylaşan Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ve cimnastik camiası var. Murat, sen kısa yaşamında ülkemize, Türk Sporuna, Türk Cimnastiğine ilkleri yaşattın. Büyük başarılara imza attın. Çok daha fazla başarılar elde etmene yeteneğin ve hırsın değil ancak zamanın yetmedi.  Murat, senin Türk cimnastiğine, Türk Sporuna kattığın değerlerden dolayı fotoğrafların, panolara, spor salonlarına asıldı ve oralara güzellikler kattın.” Diyerek duygularını dile getirdi.

Cimnastik sporcuları ve katılımcıların Murat Canbaş’a karanfil sunumunun ardından anma töreni sona erdi. Haber: Fatma Marmara


Bu haber 2309 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri