04-12-2019 EĞİTİM

Mengen’de Peynir tadım Şenliği

Mengen Pazarköy’deki “Peynir Tadım Şenliği’nde” peynirlerin tadı, tadanların damaklarında kaldı.

Mengen’de Peynir tadım Şenliği

Eğitim Öğretim Yılı 1. Ara Tatilinde, “Dünya Çocuk Hakları Günü’nde”, çocukların resim sergisini açan ve çocuklara taş boyama etkinlikleri düzenleyerek adından söz ettiren Mengen Halk Eğitimi Merkezi bu sefer de Mengen - Pazarköy’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde açmış olduğu “Süt Hijyeni Kursu’nun” sertifika törenini ve ardından da kursta yapılan peynirlerin tadım şenliğini yine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yapmış olduğu törenle gerçekleştirdi..

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten ÖZTÜRK’ün annesinin adına Pazarköy Köyünde yaptırdığı Müntaze Bilgin Halk Kültür Evinde, 2 Aralık Pazartesi günü saat: 13.30’da düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Betül BÜYÜKKILIÇ, Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet MURAT, İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp BEŞLİ, daire amirleri, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı..

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet ÇEVİK’in hoş geldiniz ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semih TATLI’nın da kursun açılış amaçlarını anlattığı bilgilendirme konuşmalarıyla başlayan törende, kursa katılan 18 kursiyer sertifikalarını, İlçe Kaymakamı Betül BÜYÜKKILIÇ’ın, Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet MURAT’ın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih CELEPCİ’nin ve İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp BEŞLİ’nin ellerinden aldı..

Sertifika töreninin ardından İlçe Kaymakamı Betül BÜYÜKKILIÇ ve beraberindekiler birbirinden lezzetli 9 farklı çeşit peynirin tadımını yaptı. Manda Sütü Ticari Mayalı, İnek Sütü Şirden Mayalı, İnek Sütü Ticari Mayalı, İnek Sütü Mayasız(Limon Tuzu) ve İnek Sütü Mayasız(Limon Tuzu ve Yoğurt) olmak üzere 5 farklı çeşit Mengen Peyniriyle birlikte Urfa Peynirinin, Hellim Peynirinin, Lor Peynirinin ve Top Peynirin tattırıldığı tören hem mekan hem sunum hem de lezzet bakımından herkesin memnuniyetini kazandı. İçecek olarak ta doğal erik suyunun ikram edildiği tören, İlçe Kaymakamı Betül BÜYÜKKILIÇ’ın ve diğer konukların tören yerinden ayrılmasıyla sona erdi.   

Mengen Peynirinin standardizasyonuna ve tanıtımına büyük katkı sağladığı belirtilen kursların ve peynir tadım şenliklerinin, Mengen Halk Eğitimi Merkezi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde sık sık gerçekleştirileceği belirtildi.

 


Bu haber 1185 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri