24-04-2019 EĞİTİM

Mengen, İşitme Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir Yer Oluyor.

Mengen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan Türk İşaret Dili kurslarında kursiyerler işitme engellilerle iletişim kurmaya yarayan Türk İşaret Dilini öğreniyor.

Mengen, İşitme Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir Yer Oluyor.

 

İlçe Müftüsü Mehmet Özcan’ın da kursiyerler arasında yer aldığı, Mengen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan, Türk İşaret Dili kurslara katılım ise oldukça yoğun.

İlçe Kaymakamı Hasan Günaydın’ın açılmasına büyük önem verdiği kursların amacı ise işitme engelli vatandaşlara farkındalık oluşturmak ve kamu hizmetlerinden işitme engelli vatandaşların da verimli bir şekilde yararlanmasını sağlamak olduğu belirtiliyor. İlçedeki tüm kamu kurumları en az 1 personeli ile kurslara katılarak, bu amaca destek veriyor. Kurslar bu yönüyle ve bilindiği kadarıyla, Bolu’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Kurslara katılanların Türk İşaret Dilini öğrenirken çok keyifli ve derslere aktif olarak katılıyor olmaları ise Mengen’de bu işin ne kadar önemsendiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kursların bitiminden sonra ilçedeki işitme engelli vatandaşların kamu kurumlarında, okullarda, caddelerde, sokaklarda hoş sohbet edecek, dertlerini anlatabilecek kişilerin olduğunu görecek olmaları ise Mengen’in onlar için daha yaşanabilir bir yer olacağını gösteriyor.

 

https://www.youtube.com/edit?ar=2&o=U&video_id=afI4N3fxW7w


Bu haber 1580 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri