07-12-2019 EĞİTİM

Mengen Aşçılıkta Bağımlılıkla Mücadele Semineri

Bolu Mengen Aşçılık ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bağımlılıkla Mücadele konulu seminer verildi.

Mengen Aşçılıkta Bağımlılıkla Mücadele Semineri

 

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Psikoloğu İzel Gürler, Bolu Mengen Aşçılık ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Bağımlılıkla Mücadele ve Önleyici Faaliyetler” konulu seminer gerçekleştirdi.

Psikoloğu İzel Gürler tarafından gerçekleştirilen seminere Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tuncay Karışmaz, Mengen Aşçılar ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Elarslan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Farkına Varmalarını Amaçladık.”

Seminer sonrası bilgi paylaşan Psikolog İzel Gürler; “Bağımlılıkla ilgili, nasıl bir zarar verdiğinden, nasıl korunabileceklerinden daha çok bahsettik. Bağımlılıkları varsa eğer, bunlardan nasıl kurtulabilirler. Amacımız, öğrencileri bilinçlendirmek. Bilinçlendirip, zararlarını bilip, uzak durmalarını sağlamak için sunumlar yapmaya çalıştım. Sigara bağımlılığından ve zararlarından bahsettik. Alkol, uyuşturucu maddeler ve teknoloji bağımlılığından bahsettik. Bunlarla biraz farkına varmalarını aslında amaçladık. Farkına varıp, en azından bilinçlenip, zararlarını görüp, sonrasında uzak kalmalarını sağlamak. Kendilerini korumalarını sağlamak amacıyla, arkadaş seçiminin öneminden, çevrenin öneminden bahsettik. Genel olarak bu şekilde yaklaşık yarım saat içeren bir sunum gerçekleştirdik. Çok uzun tutmamaya çalıştım, öğrencilerin dikkatinin dağılmaması amacıyla. Katılımları, ilgileri iyi soru soranlar oluyor. Sorularını cevaplamaya çalışıyoruz.”diye belirtti.

“Bir Milletin Gençleri Sağlıklı Değilse, O Devletin Ayakta Durması Mümkün Değildir.”

Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci programda bağımlılıkla ilgili öğrencilere yönelik konuşmasında; “Devletlerin görevi ferdin yani sizlerin, bizlerin korunması, ailenin korunması, toplumun korunması. Her millet, her devlet sağlıklı bir nesil yetiştirmek için uğraşıyor. Okullarımızda da vermiş olduğumuz eğitimin temel amaçlarından bir tanesi bu. Eğer bir milletin gençleri sağlıklı değilse o milletin, o toplumun, o devletin ayakta durması mümkün değildir. Bunun için sizlere çok büyük görevler düşüyor. Hakikaten hayır demek çok önemli. onun için sizlere gelen olumsuz tekliflere hayır demeyi bilmelisiniz. Çünkü iradenize sahip olmuş oluyorsunuz. Arkadaşınız size alkol sigara teklif ettiğinde hayır demesini bilmeniz lazım. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü olarak Rusça ve İngilizce kursu açacağız. Çünkü zararlı alışkanlıklardan kurtulmanın bir yolu da kendinizi spora, bu tür kurslara vermek. Sevgili gençler şunu unutmayın şuanda sizin bilgi birikiminizi yapma zamanınız. Ne kadar bilgi edinirseniz, dil öğrenirseniz hayatta o kadar başarılı olursunuz. Staja gittiniz, otelleri gördünüz, orada dil bilmemenin ne kadar kötü bir şey olduğunu da farkına vardınız. Bundan dolayı, Rusça, İngilizce ve başlattığımız Almanca kursları ile daha donanımlı yetişmenizi istiyoruz. ”diye belirtti.

“Öğrencilerimiz Bu Tür Zararlı Alışkanlıklar Edinmesinler.”

Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci program sonrası konu ile ilgili bilgi paylaşımında; “Bolu Valiliğimiz ve Mengen İlçe Kaymakamlığımızın, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bir organizasyonu.  Okullarımızda öğrencilerimizi zararlı alışkanlıkların önüne geçilmesi, tütün mamulleri, sigara, içki, uyuşturucu bu tür şeyleri nasıl engelleyebiliriz şeklinde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda, Bolu İl Sağlık Müdürlüğümüzden Psikolog İzel Gürler hanımefendi bize görevlendirdiler. 2 günden beri ilçemizde bulunan 7.-8.sınıflar ve lise öğrencilerimize yönelik seminer veriyor. Buradaki amaç, erken yaşlarda şuanda öğrenciler bu tür alışkanlıklar ediniyorlar. Bizde ortaokul öğrencilerinden başladık ki bir uyarıcı tedbir olsun. Öğrencilerimiz bu tür zararlı alışkanlıklar edinmesinler. Bundan dolayı bir çalışma yaptık. Yaklaşık 1300 öğrencimiz var. Bunların hepsine ulaşmış olduk. Öğleden sonra da saat 14.00 de Gökçesu’da yine aynı ortaokul öğrencilerimize seminer verilecek. Buradaki amaç daha sağlıklı nesiller, daha sağlıklı insanlar yetiştirmek. Öğrencilerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak. Bundan dolayı da ben İzel Hanıma sunumlarından dolayı teşekkür ediyorum. İl Sağlık Müdürümüze görevlendirdiği için teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma oldu, inşallah öğrencilerimiz bu tür alışkanlıklar edinmezler.”diye ifade etti. Haber: Fatma Marmara

 


Bu haber 1598 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri