08-12-2019 GASTRONOMİ

Masterchef Özlem Mekik, Mengen Aşçılıkta Konferans Verdi

Mengen Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Mesleki Eğitime Destek Günleri’ projesi kapsamında, dünyaca ünlü Masterchef Özlem Mekik, geleceğin şeflerine konferans verdi.

Masterchef Özlem Mekik, Mengen Aşçılıkta Konferans Verdi

Turizm sektörünün pek çok farklı kademesinde çeşitli görevler üstlenmiş olan,  başarıya ulaşma yolunu, bilgi birikimlerini, meslekle ilgili yaşadıklarını, Mengen Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, ‘Mesleki Eğitime Destek Günleri’ projesi kapsamında, çok keyifli anlatımıyla öğrencilerle paylaşan Özlem Mekik, Türkiye’deki Masterchef Avrupa belgesi olan 1 kaç ustadan birisi.

Aynı zamanda dünyada “Kör tadım” yapan ödüllü 3 kadın şeften biri olan Masterchef Özlem Mekik, 1981 yılında İstanbul'da doğmuş. Küçük yaşlarda babasının mutfak sevdasından etkilen Özlem Mekik, İstanbul Üniversitesi “Turizm İşletmeciliği ve Seyahat Acentacılığı” bölümünü bitirip, gastronomi alanında uzmanlaşarak, yurt içi ve yurt dışında restoran, mutfak, yiyecek-içecek, servis yönetimi ve kalitesi, gıda hijyeni ve turizm pazarlaması konularında eğitimler almış. Türkiye’nin önde gelen bir gıda firmasında eğitim müdürü olarak kariyerine başlayan Özlem Mekik, aynı firmada operasyon müdürlüğüne terfi edip, ardından firmanın franchise grup müdür yardımcısı görevini üstlenmiş. 2004 yılında “Ziyade Fasıl” markasını ve restoran zincirini hayata geçirip, İstanbul’un farklı köşelerinde açtığı şubeleriyle, “Ziyade Fasıl’ı yeme-içme sektörünün en önemli işletmelerinden biri haline getirmiş.

Brüksel'de bulunan ünlü ITQI isimli "Üstün Lezzet Ödülleri" veren kuruluşun 2018 yılında 140 "Masterchef"ten oluşan jüri kadrosunun içerisine giren Özlem Mekik, lezzet ödüllerinde jürilik yapan dünyadaki 3 kadın şeften biri olmuş. "Tarihe Saygı Projesi" kapsamında “2018 Troya Yılı” dolayısıyla Opet ile farklı bir işbirliği çalışması gerçekleştirerek, Çanakkale Valiliği ile birlikte Türkiye’de Antik Çağ dönem yemeklerini çalışan şef olup, Antik Çağ yazarlarının özel bir tatlısı olan "Globi"yi bambaşka bir dokunuşla yeniden yaratarak "Çanakkale Troya Tatlısı" olarak bölgeye kazandırmış. Mart 2019 tarihinde OPET ekibi ile birlikte UNESCO nezdinde, T.C. Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer’in ev sahipliğinde Paris’te gerçekleşen konferansında, 300 davetliye kendi özel reçetesiyle hayata geçirdiği “Çanakkale Troya Tatlısı’nı yapıp, ikram etmiş.

“Şehrin En İyileri” tarafından “Türkiye’nin En İyi Bayan Şefi” seçilen, Milliyet Gazetesi “Favori Lezzetler” eki genel yayın yönetmeni ve yazarı olarak yazılarına devam etmekte olan Özlem Mekik, ulusal kanallardaki birçok programda yer almış olup, son olarak STAR TV’deki “Nergis Zamanı” programında ekrana gelmiştir. “Günümüz Lezzetleri” adlı yemek kitabının yazarı, aynı zamanda Yolculuk Dergisi Gurme Köşesi Yazarı, Sofra Dergisi Yemek Yazarı olan Özlem Mekik, Kadınlar Kulübü TV Gastranomi Eğitmeni ve Şefi, Uzman TV Gastronomi Eğitmeni ve Şefi, EuroTürk Chef Takımı 2016 Yarışma Koçu, Hürriyet TV Şefi de yapmış. Ayrıca Lezzet İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı, Lezzet Yazarları ve Bloggerları Dernek Başkanı, Lezzet Markaları Derneği Başkan Yardımcısı görevlerinde de bulunmaktadır.

 

 


Bu haber 1272 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GASTRONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri