29-05-2016 SPOR

Küçükköy Kick Boks Kulübünün Dünyaya Açılan Başarısı

Küçükköy spor kulübü erkek ve bayan olarak 2 sporcusu ile Samsun Mustafa Dağıstanlı spor salonunda yapılan 3400 sporcunun katıldığı Türkiye kick boks şampiyonasında Emre KURU tüm maçlarını nakavt’la alarak Türkiye şampiyonasında birinci oldu.

Küçükköy Kick Boks Kulübünün Dünyaya Açılan Başarısı

Haber: Fatma Marmara

Türk kick boks milli takımında olan Emre KURU 2016 Ağustos ayında İrlanda da yapılacak olan Dünya kick boks şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek. Yine Küçükköy spor kulübünden Elif Beyza AKSOY rahatsızlığına olmasına rağmen, Türkiye Şampiyonasına girip Türkiye üçüncüsü oldu.

Maçlar sonrası Küçükköy spor kulübü  Kick boks teknik direktörü Tuncay TALAY yaptığı basın açıklamasında:  “Çok mutluyum. Bu sporu bilenler Türkiye kick boks şampiyonasının hiçte kolay olmadığını bilirler. Yıllardır bu sporda Türkiye’de derece bile yapamamış binlerce sporcu var. Sporcularımın ilk kez Türkiye şampiyonasına girmelerine rağmen 1 birincilik 1 üçüncülük dereceleri beni onure etti. 10 gün süren ve 3400 dövüşçünün katıldığı şampiyonada Emre KURU ve Elif Beyza AKSOY yapmış oldukları başarıdan dolayı tüm kulübün gözdesi haline geldi. Çok çalıştık, çok antrenman yaptık, bilgi ve tecrübelerimi onlara aktardım.” diye belirterek sözlerini sürdürdü.

TALAY “Kick boksta olduğu gibi MMA. Kafes dövüşlerinde de Türkiye şampiyonu olan Emre KURU, Türk Kick boks milli takımına girerek milli sporcu olacak İrlanda da yapılacak olan Dünya Kick Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. Yine Bayan sporcum Elif Beyza AKSOY ise tüm maçlarını alıp yarı final maçında 3-0 önde olmasına rağmen boğaz ve burun enfeksiyonu sebebiyle maçı bitirdim. Çünkü sporcumun sağlığı şampiyonluğundan önce gelirdi. Elif Beyza AKSOY ‘ da tüm dövüş branşlarında Türkiye’de aranılan isim olması beni ayrıca mutlu ediyor. Sporcularımı tebrik ederken, Ayvalıkta tüm sporları ön plana çıkaran Ayvalık İlçe Spor Müdürümü CEM HAMZAOĞLU ‘na, Halk Eğitim Müdürümü ümit ADALI OĞLU’ NA  ve bizim her zaman yanımızda olan, Ayvalık Belediye başkanı Rahmi GENÇER Bey ve Belediye Meclis Üyemiz Fahri GÜREN’e sonsuz teşekkür ederim.” Diyerek sözlerini tamamladı. 


Bu haber 2401 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri