25-04-2017 EĞİTİM

Köy Enstitüleri’nin 77. Kuruluş Yıldönümü kutlandı.

Köy Enstitüleri’nin 77. Kuruluş Yıldönümü, Eğitim Sen Bolu Şubesi tarafından 24 Nisan 2017 Pazartesi günü Saat 17.30’da Bolu Eğitim Sen Şube toplantı salonunda etkinliklerle kutlandı.

Köy Enstitüleri’nin 77. Kuruluş Yıldönümü kutlandı.

 

19 Mart 2017 tarihinde yapılan Eğitim Sen Genel Kurulu seçimlerinde göreve gelen Eğitim Sen Bolu Şubesi Yürütme Kurulu’nun düzenlediği bu ilk etkinliğe, Köy Enstitülerinden mezun olan Mustafa Hızarcı, Muzaffer Özer ve Sabri Saçlı’nın da katıldığı kutlamada,  açılış sunumunu Eğitim Sen Bolu Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Zehra Kulali Gezici yaptı.

Eğitim Sen Bolu Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi ve Eğitim Sorumlusu AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Öztürk “Sanat yapıtı yoluyla öğrenme” amacına yönelik ”Köy Enstitüleri ve Çağdaş Kültür" başlıklı Workshop /Konferans etkinliğini gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Mahmut Öztürk  etkinlikte; Köy Enstitüleri ve Eğitim Enstitülerinin amacının sadece meslek erbabı ve öğretmen yetiştirmek olmadığını, çağdaş kültürün üretilmesini amaçlayan kültür insanı yetiştirmek olduğunu vurguladı. Geçen hafta, 20 Nisan 2017 Perşembe günü Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Aslanoğlu Cumhuriyet Köyü’nün ve Camisinin toprak ağaları tarafından yıkılması girişimlerinin yaşandığı bu günlerde, toprak ağalığına, feodalizme,  derebeyliğe, aşiret ve şıh-şeyh geleneklerine karşı Köy Enstitüleri’nin devrimci ve çağdaş kimliğinin önemini daha çok hissetmenin gerekliliğini de vurguladı.

Prof. Dr. Mahmut Öztürk, Köy Enstitüleri ve Eğitim Enstitülerinin uygulamaya ve bilimsel öğretiye önem veren kurumlar olarak Türk Eğitim Tarihi’nde çok önemli bir yere sahip olduğunu, bu gün dayatılan söze, anlatıma ve metinlere dayalı Modüler Eğitim Modeli’nin ise, uygulamayı ve üretimi aşağıladığını, çağdaş kültürün üretilmesini engellediğini ifade etti.

Workshop /Konferans etkinliğinin ardından Bolu’nun Köy Enstitülü öğretmenleri Mustafa Hızarcı, Muzaffer Özer ve Sabri Saçlı plaketler sunularak teşekkür edildi.

 


Bu haber 1494 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri