08-04-2019 SAĞLIK

“Kanser Haftasında” Bolu’da 110 kişi Pedal Çevirdi

Bolu’da “1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasında Pedal Çeviriyoruz” etkinliği kapsamında, bisiklet turu düzenlendi.

“Kanser Haftasında” Bolu’da 110 kişi Pedal Çevirdi

Bolu Belediyesi, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tabiatın Kalbi Bolu Bisiklet Amatörleri Derneği, BAİBÜ Bisiklet Topluluğu işbirliğinde, “1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasında Pedal Çeviriyoruz” bisiklet turu düzenlendi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Büşra Deligöz, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sayın Güler Mert’in de katıldığı etkinlikte 110 bisikletli Atatürk Orman Parkı’ndan verilen startla pedal çevirerek, Karacasu ve Narven güzergâhı üzerinden Bolu Valiliği önüne geldiler.

“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” programı desteklenmesi, trafikten kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılması, gürültü kirliliği, küresel ısınma üzerine olumlu etki yaparak, insan sağlığı ve çevrenin korunması açısından önem taşıyan, ekonomiye önemli katkıları olduğu bilinen bisiklet kullanımını artırmak amacıyla gerçekleşen etkinlikte, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Projeler Sorumlusu Hemşire Emine Özdoğan, kanserin nedenleri, tarama programları ve KETEM" hakkında bilgiler verdi..

“Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır.”

Özdoğan konuşmasında; “40-69 yaş aralığındaki kadınların 2 yılda bir mamografi çekilmesi, 30-65 yaş aralığındaki kadınların rahim ağzı kanseri erken teşhisi için 5 yılda bir test yaptırması, 50-70 kadınların ve erkeklerin 2 yılda bir gaitada gizli kan testi yaptırması, 50-70 kadınların ve erkeklerin 10 yılda bir kolonoskopi yaptırması, kanserin erken teşhisi için çok önemlidir.. unutmayın ki ‘ Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır.’ Sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenelim, hareket edelim, sigarayı bırakalım.” diye belirtti.

“Zaman Zaman Bisiklet Kullanan İlk Belediye Başkanı Olacağım.”

Kanserde Erken Teşhis için pedal çeviren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu Valiliği önünde yaptığı konuşmasında, en sağlıklı sporun bisiklet kullanımı olduğuna dikkat çekerek; “Rutin sağlık kontrollerinin yapılmasının yanı sıra sağlıklı yaşam çok önemlidir. Bu anlamda sizleri görmekten dolayı çok mutlu oldum. Seçim döneminin başında da söylemiştim. Zaman zaman bisiklet kullanan ilk Belediye Başkanı olacağım. Günlük hayatta ve Belediyeye mesaimize giderken de dönerken de. Bunu yaparak örnek olmaya çalışacağım. Bisiklet demek sağlık demek. En sağlıklı sporlardan bir tanesi. Şehir ulaşımı açısından da önemli bir faktör. Artık Avrupa’da Dünya’da ulaşımla ilgili planlama yapılırken yürüyüş ve bisiklette ulaşımın bir paçası olarak öngörülüyor. Bisiklet istasyonlarımızı en kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz. Bisiklet kullanımını Bolumuzda yaygınlaştırmaya çalışacağız. Coğrafi koşulların iyi olmadığı söyleniyor, elbette Düzce kadar uygun değil ama Trabzon’a göre de çok avantajlı. Bolu bisiklet kullanılabilen bir şehir olabilir.  Pazar günü bu etkinlikte, sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade ediyor, hepinize teşekkür ediyorum. ”dedi.

Programda; Dr. Büşra Deligöz tarafından, kanser taramalarını temsil eden rozet ve fularlar Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’a takdim edildi. Haber Fatma Marmara

 

 


Bu haber 1542 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri