28-03-2018 GÜNDEM

Iğdır’lı Öğrenciler Bolu’da Ağırlanıyor

“Biz Anadoluyuz Projesi” çerçevesinde 90 Iğdır’lı öğrenciler Bolu’da ağırlanıyor.

Iğdır’lı Öğrenciler Bolu’da Ağırlanıyor

 

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan, Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Iğdır’lı öğrenciler Bolu’da misafir ediliyor.  

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bağlı 21 ilden, 15 yaş altı 50.000 çocuğun ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhu ve bilincinin gelişmesi, milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanmış olup, bu proje kapsamında 90 Iğdır’lı öğrenci Bolu’da ağırlanıyor.

Kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik bağının güçlendirilmesi, suretiyle çocukların terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlı proje kapsamında 750 öğrenci Bolu ve Eskişehir’de misafir edilmek üzere paylaşılmış olup, 1. Etapta 80 öğrenci 2017 yılında Bolu’da misafir edilmiştir. 2. Etapta 26-29 Mart tarihleri arasında yine 90 öğrenci ve 10 öğretmenleri ile birlikte toplam 100 kişi Bolu’da misafir olarak bulunmaktadır.

Bolu’ya gelen öğrencilere ve öğretmenlerine tarihi, kültürel ve doğal değerleri içeren yerler gezdirilmekte, ayrıca yaş gruplarına uygun sinema ve tiyatro aktiviteleri yapılmaktadır. Bolu’ya gelen Iğdır’lı öğrenciler, yine burada İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla belirlenmiş öğrencilerin evlerinde kalıyor, dolayısıyla da her biri buradan bir arkadaş edinmiş olarak memleketlerine geri dönüyorlar.

Memleketlerinden ilk kez dışarıya çıkmış olan Iğdır’lı öğrencilerin 26 Mart tarihli ilk gün programları Ankara’da karşılama ve Bolu’ya birlikte geliş ile başladı. 27 Mart tarihlerinde müze ziyareti, şehir turu, Taşhan, Büyükcami ziyareti, İzzet Baysal Caddesi gezintisi, Belediye Başkanlığını BABES’te ziyaret ve Valilik ziyareti gerçekleştirildi. Çocuklara Bolu’yu tanıtan kitaplar hediye olarak takdim edildi.  Aynı gün Gölcük’te piknik, HİGHWAY AVM gezisi ve aynı yerde akşam yemeği verildi. Sinema etkinliği ardından çocuklar ailelere teslim edildi.

Iğdır’lı konukların 28 Mart programında, Göynük ve Abant gezileri yer alıyor. 29 Mart tarihinde de çocuklar Ankara’ya hareket edecekler.  Haber: Fatma Marmara

 


Bu haber 1233 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri