05-05-2019 EĞİTİM

Gentaş Ahmet Kahraman Anadolu Lisesi “Hayata Dokunuyor”

Bolu- Mengen Gentaş Ahmet Kahraman Çok Programlı Anadolu Lisesi “Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor” projesi kapsamında hayata dokunduğu duyurulmuştur.

Gentaş Ahmet Kahraman Anadolu Lisesi “Hayata Dokunuyor”

 

Bolu- Mengen Gentaş Ahmet Kahraman Çok Programlı Anadolu Lisesi “Anadolu Meslek Programı Öğretmen ve Öğrencileri Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor.” adlı proje kapsamında yapılacak olan çalışmanın adını “Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor” olarak belirlenmiş, proje okulun internet sitesinden duyurulmuş.

Proje ile ilgili bilgi paylaşımında; Aralık ayında Okul Müdürü Hüdayi Coşkun başkanlığında proje ekibi oluşturmak için toplanmış, Çocuk Gelişimi bölüm şefi Mehtap Dursun ve Çocuk gelişimi öğretmeni Sabiha Uslu ile Muhasebe finansman bölüm şefi Ayşe Gören proje ekibine seçilmiştir. Ocak ayında projede görev alan öğretmenler, projede görev alacak gönüllü öğrencileri belirlemiş, velilerinden izin dilekçeleri alınmıştır. Şubat ayında ihtiyaç sahibi aileler tespit edilmiştir.

Proje kapsamında okulun çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğrencileriyle eğitici oyuncaklar yapılması ve bu oyuncakların ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasına, yine aynı proje kapsamında Muhasebe ve Finansman bölümü olarak ihtiyaç sahibi kişi belirlenmesine, belirlenen kişinin evinin projeye katılan öğrenciler tarafından boya, badana ve temizliğinin yapılmasına ve erzak ihtiyacının karşılanmasına karar verilmiştir..

Proje ilçe milli eğitim müdürlüğünün onayından sonra faaliyete geçirtilmiştir. Proje kapsamında planlanan çalışmalar Mart ve Nisan ayları içerisinde tamamlanmıştır. İhtiyaç sahibi olan kişinin evinin boya badanası yapılıp temizlenmiştir. Nisan ayının son haftasında yapılan oyuncaklar belirlenen ailelere öğrencilerimiz ve görevli öğretmenler aracılığıyla ulaştırılmıştır. Ailelerle görüşme esnasında oyuncakların nasıl kullanılacağı, çocuklarla nasıl iletişim kurmaları gerektiği, evdeki malzemeleri nasıl oyuncağa çevirebilecekleri gibi konularda rehberlik edilmiştir. Projeye katılan aile ve öğrenciler yapılan bu çalışmadan memnun kaldıklarını ve böyle bir çalışmanın parçası olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirmişlerdir.

Okul Müdürü Hüdayi Coşkun; “Mesleki ve Teknik Eğitim genel müdürlüğümüzün başlattığı sosyal sorumluluk projesi ile öğrencilerimiz okulda eğitim alıp, Mengen ilçesinde yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını gidermişlerdir. Yardıma muhtaç ailelerimizin küçük çocuklarının oyuncak ihtiyaçlarını, evlerindeki bazı yapamadıkları, gideremedikleri arızaları ve tadilatları ve tamiratları yaptılar. Projede yer alan öğretmen ve öğrencilere bu özverili çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum." diye ifade ettiği belirtmiştir.

 


Bu haber 2517 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri