10-12-2015 DÜNYA

Edebiyatçılar 19 Aralık’ta buluşuyor

Almanya’da Türkçe yazan Edebiyatçılar 19 Aralık Cumartesi günü Frankfurt yakınlarındaki Dietzenbach kasabasında bir araya gelecekler.

Edebiyatçılar 19 Aralık’ta buluşuyor

Almanya’da Edebiyat Akşamları organize eden gazeteci Seyfi Alp tarafından yapılan açıklamada, birincisi 15 Kasım’da yapılan etkinliğe gösterilen ilgi ve yeniden yapılması yönündeki istek üzerine Edebiyatçıların biraraya geleceği belirtildi. Bananas Lounge’de saat 15.00’de başlayacak Edebiyat Akşamı’na katılacak olan sinema oyuncusu Erden Alkan, güzel Türkçemizi konuşurken dikkat etmemiz gereken konularla ilgili bir sunum yapacak. Usta oyuncu ayrıca vücut dilini kullanmanın önemine işaret edecek. Kişisel gelişim ve iletişim uzmanı sosyolog Bircan Özünal da Edebiyat Akşamı’nda sağlıklı iletişimin yaşamımızdaki önemine vurgu yapan bir sunumda bulunacak.

KARTOPU BİR ÇIĞA DÖNÜŞÜYOR

Almanya’da anadilleri Türkçe’de yazan büyük bir kitle olduğuna dikkat çeken organizatör Seyfi Alp, “Şiir ve nesir yazan onbinlerce insanımız bugüne kadar birbirinden habersizdi. Edebiyat Akşamları’nın bir amacı da yazan insanlarımızı birbiriyle tanıştırmak” dedi.

Almanya Edebiyat Akşamı’nın ilkine günlük gazetelerden Sabah, aylık dergilerden Vitrin, radyolardan Radio Baba televizyonlardan Tek Rumeli TV yakın ilgi gösterdi ve yayınlarında geniş yer verdi.

Gazeteci Seyfi Alp, Almanya Edebiyat Akşamları’nın bir kartopu olarak başladığını ve giderek bir çığa dönüştüğünü belirterek, “Görülen o ki, her ay bir Edebiyat Akşamı düzenlememiz gerekecek” diye konuştu. DİETZENBACH

Almanya Edebiyat Akşamları’nın ikincisi 19 Aralık Cumartesi günü Frankfurt kenti yakınlarındaki Dietzenbach kasabasında yapılacak. Edebiyat Akşamı’na çok sayıda şair ve yazarın da katılması bekleniyor. Edebiyat Akşamları’nın ilkine 50’ye yakın şair, yazar ve edebiyatsever katılmıştı.


Bu haber 1640 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri