19-09-2019 GÜNDEM

Devlet THM Sanatçıları Huzurevinde Konser Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları Bolu İzzet Baysal Vakıf Huzurevi'nin bahçesinde konser verdi.

Devlet THM Sanatçıları Huzurevinde Konser Verdi

Bolu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün düzenlediği, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün destek verdiği, Bolu'da İzzet Baysal Vakıf Huzurevi bahçesinde düzenlenen programda Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları konser verdi.

Şef Necmi Kıran yönetiminde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği sanatçıları Elif Doğan ve Ali Demirhan, Kültür Bakanlığı Devlet THM Korosu Müdürü Hasan Öztürk ve Bolu Belediyesi personeli Yerel Ses Sanatçısı Ramazan Yerlikaya sahne alarak THM eserlerini icra ettiler.

Bolu Sümer Mahallesi'nde bulunan İzzet Baysal Vakıf Huzurevi'nin bahçesinde gerçekleşen programa katılan, İzzet Baysal Huzurevi, İzzet Baysal Vakıf Huzurevi, Semiha Şakir Rehabilitasyon Merkezi, Sevgi Evi çocukları ile şehit yakınları ve gaziler doyasıya eğlendiler.

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ile başlayan program, protokol konuşmalarının ardından sanatçıların konseri ile devam etti. Konser sonrasında ses sanatçılarına ve sazendelere plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.  

“Huzurevi Sakinlerimiz ve Büyüklerimiz Başımızın Tacıdır.”

Konser öncesi ilk konuşma yapan Bolu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit; “Büyüklerimize gösterilen sevgi, saygı ve onlara yapılan hizmete kültürümüzün yegâne ve en önemli mirasıdır. Huzurevi sakinlerimiz ve büyüklerimiz başımızın tacıdır. Geçmişten günümüze kültür aktarımımızı sağlayan toplumumuzun mirasçılarıdır. Değerlerimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir yere sahip olan değerli büyüklerimizin bilgi birikimleri, tecrübeleri, toplumumuzdaki hak ettikleri sevgi saygı ve hürmeti her zaman, her yerde göstermeye devam edeceğiz. Onların sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatını devam ettirebilmeleri için bakanlık olarak tüm gayretlerimizi gösteriyoruz. Huzurevlerimizde kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için gerekli tüm konforu ve kaliteyi sağlamak amacıyla özveriyle çalışıyoruz. Sosyal, kültürel, sportif faaliyetler düzenliyor ve yaşlılarımızın bu faaliyetlere katılmasına önem veriyoruz.”diye ifade etti.

“İl Müdürlüğü Olarak 10 Farklı Alanlarda Hizmet Etmekteyiz.”

Konuk sanatçılara ve ekibine teşekkürlerini sunarak konuşmasına devam eden Bolu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit; “Aile çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak toplumumuzun en dezavantajlı gruplarına 10 farklı alanlarda hizmet etmekteyiz. Yalnızca huzurevlerimiz değil, şehit yakınları, gazilerimiz başta olmak üzere çocuklarımız, kadınlarımız, engellilerimiz, sosyoekonomik destek açısından desteklenmesi gereken ailelerin yakınında olmaktan gurur duyduğumu tekrar ifade etmek istiyorum. Kıymetli misafirlerimiz, biz belki medyada faklı yerlerde kendimizi çok hissettirmiyoruz. Çünkü biz insana hizmet ediyor, sessiz, sakin, uygun olacak, onların kalplerine, gönüllerine girecek bir şekilde hizmetlerimize Sayın Valimizin himayelerinde devam ediyoruz ve bundan sonrada devam etmeye çalışacağız. En güzel şekilde hizmet etmeyi kendimize bir borç biliyoruz. Bugünde bizleri yalnız bırakmadığınız için başta Hanımefendi olmak üzere hepinize saygılar sunuyor, iyi eğlenceler diliyorum.”diye belirtti.   

Konserleri Esnasında Konuşma Yapan Sanatçılar;

THM Ses Sanatçı Elif Doğan; “Sizler o kadar değerlisiniz ki önce annemiz, babamızsınız. Yavrularınızı büyütüyorsunuz, sonra tekrar biz bebekler gibi size bakmak zorundayız. O bir mecburiyetimiz, zorunluluğumuz. Hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum.”diye ifade etti.

Ah Fadimem şarkısının bestekârı THM Ses Sanatçısı Ali Demirhan; “Birbirinden değerli büyüklerim, hepinizin ellerinizden öpüyorum. Bizde burada gönüllerinize girmek, yüreklerinizde olmak, huzurunuzda huzur bulmak için geldik. Saygıdeğer büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinde öpüyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum. Mutlu olun, huzurlu olun, sağlıklı olun inşallah.”diye ifade etti.

Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürü Ses Sanatçısı Hasan Öztürk; “Annelerimiz, ablalarımız, babalarımız, büyüklerimiz hepiniz hoş geldiniz. Hazırlamış olduğumuz bu programa bizlerde Kültür Bakanlığı Ankara Devlet THM Korosu olarak katkıda bulunmak istedik. Yoğun programımız, konserlerimiz var ama işin içerisinde annelerimiz, teyzelerimiz olunca her şey bir yana bende grup saz sanatçılarımızla sizlerin yanında olmak istedim. Hepinizin ellerinden öpüyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. İnşallah nice uzun yıllarda yine beraber oluruz. Sağlıklı ömür diliyorum. Saygılarımı, sevgilerimi tekrar sunuyorum.”diye ifade etti.

“Yüreğimizdeki Sese Tercüman Oldunuz.”

Plaket takdiminde konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit’in Eşi Şengül Ümit Hanım, “Çok güzel bir gün olduğunu düşünüyorum. Bolu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze böyle bir program düzenlediği için teşekkür ediyorum. Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ses sanatçılarını ve kıymetli saz sanatçılarına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu organizasyonumuzu canlandırdınız, duygulandırdınız bizleri. Yüreğimizdeki sese tercüman oldunuz. Sizler adına da kendilerine teşekkür ediyorum.”diye ifade etti. Haber: Fatma Marmara

 

 


Bu haber 1740 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri