15-11-2019 GASTRONOMİ

Chef M. Faruk Yardımcı’nın Turizm Otelcilikte ‘Avrupa Mutfağı’ Çalışması

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, Chef M. Faruk Yardımcı ‘Avrupa Mutfağı’nı’ ve deneyimlerini aktardı.

Chef M. Faruk Yardımcı’nın Turizm Otelcilikte ‘Avrupa Mutfağı’ Çalışması

Chef Mehmet Faruk Yardımcı, Proje Okulu olan Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sabah kahvaltıda okul müdürü ve öğretmenlerle söyleşi yaptı. Ardından okulun atölyesinde ‘Avrupa Mutfağı’ konulu çalışmasını gerçekleştirdi. Öğleden sonra da okulun konferans salonunda öğrencilere mesleğinde deneyimlerini aktardı.

“Dünya ve Avrupa Mutfakları’na Ayrı Bir Pencere Açıyor.”

Programla ilgili bilgi aktaran Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural; “Kariyer Günleri kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Geçen hafta Ahmet Ustayı misafir etmiştik Narven’den, bu haftada Mehmet Faruk Yardımcı ‘Avrupa Mutfağı’ konulu atölye çalışmasını gerçekleştirdi. Sabahleyin kahvaltıda söyleşi yaptık kendisiyle, bize yurtdışı tecrübelerini aktardı. Daha sonra atölyede, atölye çalışmasına geçtik. Çocuklara yaparak, yaşayarak canlı bir sunum gerçekleştirdi. Bu öğrencilerimiz için yurtdışı tecrübelerini aktarması ve Avrupa Mutfağı ile ilgili çalışma yapması çok önemli. Bu 2023 Vizyonu’nda da atölye çalışmaları ve bu atölye çalışmalarında da değişik mutfaklara yer verilmesi, öğrencilerimiz açısından, bizim bu etkinliklerimiz, farkındalık oluşturuyor. Dünya Mutfakları’na, Avrupa Mutfakları’na ayrı bir pencere açıyor. Orada kullanılan sosları, orada kullanılan balık türlerini, orada kullanılan pişirme yöntem ve tekniklerini, orada kullanılan servis şeklini çocuklarımız burada öğrenmiş oluyor.”diye belirtti.

“Tecrübelerini Aktarmak İsteyen Şeflerimize Ev Sahipliği Yapıyoruz.”

“Biz mutfak akademisi gibi bir eğitim veriyoruz.”diyerek konuşmasına devam eden Müdür Ayhan Vural; “ Burada Mehmet Faruk Yardımcı’yı seçmemizin sebebi de hem okulumuz mezunu olması hem de çok fazla yurtdışında tecrübesinin olması. Kendisi bu yurtdışı tecrübelerini ve kariyerinde gelmiş olduğu noktayı öğrencilerimize aktarmak istiyor, bizde bu konuda ‘Kariye Günleri’ kapsamında aktarmak isteyen şeflerimize ev sahipliği yapıyoruz. Mutfaklarımızı açıyoruz. Öğrencilerimizle birlikte atölye çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Öğleden sonra da güzel bir konferans programımız olacak. Çocuklar yurtdışına gitmek için neler yapması gerektiğini yurtdışında hangi sorunlarla karşılaşabileceklerini, yurtdışı mutfağında özellikle yabancı misafirlerin yemek konusunda nelere önem verdiğini ve şuan yurtdışında yabancı mutfaklarda geçerliliğin ne olduğunu, burada hangi ürünler üzerinde ne tür pişirme yöntem ve teknikleri kullanacaklarına dair önemli püf noktaları verilecek. Bunlarda çocuklarımız için önemli.”diye ifade etti.

“Bu Çalışmalarımız Artarak Devam Edecek.”

“Bir şoföre şoförlüğü kitaptan öğretip de uğraşıp durmak yerine, tecrübeli kişiyle atölyede çalışarak da bilgi aldıklarını vurgulayan Müdür Ayhan Vural; “Biz ne yapıyoruz? Yurtdışında tecrübeleri yaşamış kişiyi direk sahada, ocağın başında malzemeleri, araç gereçleriyle birlikte çok güzel bir programla bunu yaparak, yaşayarak öğrencilerimize aktarmış oluyoruz. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Önümüzdeki hafta 18-22 Kasım öğrencilerimizin 1 haftalık tatil dönemine girecek, 2.dönemde de yine atölye çalışmalarımız devam edecek. Meşhur şeflerimizi, Bolu’nun yetiştirdiği yetenekleri, Bolu’nun yetiştirdiği yurtdışına gitmiş ünlü şeflerimizi biz davet etmeye devam edeceğiz. Bu şeflerin bilgi becerilerini, yeteneklerini, tecrübelerini öğrencilerimize aktaracağız.”diye belirtti.

“Üniversitelerde Bile Nadir Gördüğümüz Çalışmaları Biz Lise Düzeyinde Yapıyoruz.”

Bu çalışmaların, okulları akademiye çeviren çalışmalar olduğunun altını çizen Müdür Ayhan Vural; “Üniversitelerde bile nadir gördüğümüz çalışmaları biz lise düzeyinde öğrencilerimize yapıyoruz ve bunları yaşatıyoruz. Şeflerimizde çok memnun kalıyor, öğrencilerimizde memnun kalıyor, öğretmenlerimizde memnun kalıyor. Aynı zamanda bunlar ‘Eğitici Eğitimi’ dediğimiz, aynı zamanda ‘Hizmet İçi Eğitim’ öğrencilerimizle birlikte öğretmen arkadaşlarda değişik konularda kendilerini yetiştirmiş geliştirmiş oluyor. Bu eğitimleri biz çok önemsiyoruz. Bundan sonrada artarak devam edecek. Hatta 2 haftada mümkünse haftada bir ünlü master şefimizi alıp burada atölyede atölye çalışması yapmayı planlıyoruz.”diye ifade etti.

Chef Mehmet Faruk Yardımcı Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu.

Öğleden sonra okulun konferans salonunda, Chef Mehmet Faruk Yardımcı ‘Avrupa Mutfağı’ ve meslekte kariyere ulaşma konusundaki deneyim, tecrübe ve bilgileri aktardığı soru cevaplı söyleşide, öğrencilere tavsiyelerde de bulundu.

 Chef Mehmet Faruk Yardımcı tavsiyelerini şöyle sıraladı; “ Mesleğinizi sevin ve araştırın. İşten kaçmayın, sürekli öğrenme arzusu içerisinde olun, fedakârlık yapın. Mutlaka çok iyi bir yabancı dil öğrenin. Mesleğin ilk yıllarında hiç para hesabı yapmayın, kariyer hedefleyin. Yine ilk yıllarda kısa yoldan şef olacağım hevesine kapılmayın. En azından bu alanda meslek yüksek okulunu okuyun. Usta mı olacaksınız, yoksa şef mi bunu planlayın. Restoranda mı, yoksa otelde mi bunun hedefini koyun.”diye belirtti. Haber: Fatma Marmara    

   

   


Bu haber 1468 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GASTRONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri