26-07-2017 EĞİTİM

Bolu’da Taç Giyme Töreni Gerçekleşti

Bolu Sandallar Bölge Kız Kur-an Kursu “Taç Giyme Töreni” ile ilk hafızları mezun etti.

Bolu’da Taç Giyme Töreni Gerçekleşti

 

Haber: Fatma Marmara

2012 Yılında Hizmete girerek, 4 hizmetli, 2 sınıfla eğitim ve öğretime başlayan Bolu Sandallar Bölge Kız Kur-an Kursu, 2013-2014 Yılından itibaren Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Tacikistan, Moğolistan, Gürcistan, Irak, Suriye ve Türkiye’den gelen öğrencilerle hafız yetiştirmeye devam etmiş olan kurs da bugüne kadar 133 misafir öğrenci eğitim almış. Bugün itibariyle 93 öğrencisi bulunan kursun 53 tanesi misafir öğrenci, diğerleri Türkiye’den olup, yine şuan itibariyle 6 hafızlık sınıfı ve bir adet hafızlığa hazırlık sınıfı mevcut olan Sandallar Bölge Kız Kur-an Kursu 25 Temmuz 2017 Salı günü yapılan “Taç Giyme Töreni” ile ilk hafızları mezun etti.

İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti, selamlama, protokol konuşmalarının ardından, slayt gösterisi, semazen gösterisi, ney dinletisi ile devam edip taç merasimi, belge ve hediye takdimi sonrasında dualarla program sona erdi.

100 ÖĞRENCİ DAHA ALABİLECEĞİZ

Bolu İl Müftüsü Orhan Genç konuşmasından özetle; “Bolu Sandallar Bölge Kız Kur-an Kursumuz gerçekten uluslararası bir Kur_an Kursumuz ve bize hem yurtiçinden hem de yurtdışından çok fazla müracaat yapılmaktadır. Binamızın kısıtlı olması sebebi ile ancak yeteri sayıda ki öğrencileri alabiliyoruz. Bugün itibariyle, yan tarafta bulunan arsayı Kur-an Kursları Dernek Başkanı Sayın Mehmet Acar Beyefendi bize vererek bizim buraya bir ek bina yapma aşamasına gelmemizi sağlamıştır. Bina tamamlandığında 100 öğrenci daha alabileceğiz. Hafızlık noktasında Türkiye’nin İslam ülkeleri arasında özel bir yeri vardır ve en çok hafız yetiştiren ülkedir. Bugün ülkemizde 1626 Kur-an Kursumuz ve 2016 itibariyle 6530 kişi hafızlığını bitirerek belge almıştır. Kuran-ı Kerim okuması, dinlemesi, ezberlenmesi ile ibadet olan özel ve ilahi kitabımızdır. Peygamberimizin söylediği gibi ‘Allah ile buluşmak isteyen Kur-an okusun.’yetiştirdiğimiz hafızlarla da Kuran-ı kerimimizi kıyamete kadar ulaştıracağız.” diye belirtti.

BİZ FARKLI DEVLETLERİZ AMA KENDİ İÇİMİZDE TEK MİLLETİZ

Eski il müftülerinden Bursa İl Müftüsü İzani Turan konuşmasından özetle; “ Gönül coğrafyamızın gönül erlerinin burada cemiyeti var. Biz farklı devletleriz ama kendi içimizde biliyoruz ki tek milletiz.  Gönül coğrafyamız tek millet olarak dünyanın karşısında dimdik ayakta duruyor. Bu yavrularımız bu kızlarımızda gönül coğrafyamıza inşallah köprü oluşturacaklar. Kalplerimize bu milletlerin sevda mühürlerini basmış olacaklar.” diye belirtti.

TÜRKİYE’DE BİRLİK BERABERLİK OLSUN

Kazakistan Diyanet Başkanlığını İl Müftülüğü Saragaşa Kenti İmam Hatip Müdürü Abdul Abbars Smanov basın açılamasında; “ Biz Kazakistan’dan geldik. 6 tane kızımız hafız oldu. Davet üzerine geldik. Siz bize bu soy kardeşliğimizi, din kardeşliğimizi gösteriyorsunuz ve kızlarımızı hafız yaptınız. Çok memnunuz ve çok teşekkür ediyoruz. Biz Türkiye Devleti Cumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ı çok seviyoruz. Ömrü uzun, sağlıklı olsun. Türkiye’de birlik beraberlik olsun. Böyle hizmetler veren Türkiye halkını görüyoruz, çok mutlu oluyor ve çok teşekkür ediyoruz.” diyerek duygularını ifade etti. 

SİZLER BU ŞEKİLDE DE KARDEŞLİĞE DOSTLUĞA VESİLE OLDUNUZ

Güzel Türkiye’nin, güzel Bolu İline geldik. Bütün Türkiye’ye selam olsun sözleriye basın açıklamasına başlayan İslam Dünyası Sivil Toplum Birliği Kazakistan Koordinatörü ve Türkiye-Kazakistan Dostluk Fahri Konsolosu Halilullah Majan; “ Kazakistan’dan 6 tane kızımız Sandallar Bölge Kız Kur-an Kursundan mezun oldu. Biz Kazakistan Diyanet Başkanlığının vekili olarak geldik. Türkiye’nin Diyanet Başkanlığına, Bolu Valiliğine, Bolu Belediyesine, müftülüğüne ve Kur-an Kursu personeline, anne babalara ve Türkiye halkına çok teşekkür ediyoruz. Sizler bu şekilde de dostluğa, kardeşliğe vesile oldunuz ve kızlarımız bu şekilde İslam’a yönelmiş oldu.” dedi. 

EĞİTİMLİ İNSANA İHTİYACIMIZ VAR

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptığı konuşmasında özetle; “ Hafızlık çok zor bir konu. Biz bazen isimleri unuturken, yakınlarımızın isimlerini unuturken Kuran-ı Kerim’in tamamını baştan sona ezberleyebilmek bir yürek işi. Kolay bir şey değil. Bu işi başaran bütün kardeşlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz. Eğitimli insana ihtiyacımız var. Ben insanların yetişmesine destek olan bütün kurumların emrinde olduğumu ifade ediyorum. Bize düşen hizmetkârlığı yapmak ama işin özünü yapan, hafızlığı öğreten ve hafız olma sayesinde ümmeti ümmet olma şuuruna eriştiren ve şehirlerde yaşayan insanları imanlı yapan sizlersiniz.” diye ifade etti.

 


Bu haber 2047 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri