20-08-2019 SAĞLIK

Bolu’da Sağlık Kaynağı Mor Patatesler Topraktan Çıkarıldı

Antioksidan değeri çok yüksek, Obezite’ye karşıda etkili, kalp hastalıklarına karşı koruyucu Demans’ı gideren bir özelliğe sahip olan Mor patatesler, Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir ve Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın tarafından topraktan çıkarıldı.

Bolu’da Sağlık Kaynağı Mor Patatesler Topraktan Çıkarıldı

Obezite’ye karşı etkili olan A,B,C vitamini açısından da zengin besin değeri olan, geçtiğimiz Nisan ayında Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ekimine başlanan Mor patatesler, Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir ve Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın tarafından topraktan çıkarıldı.

“Ekonomik Değeri Çok Yüksek Bir Patates Türü”

Mor patateslerle ilgili basın açıklaması yapan Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir; “Bilindiği üzere Bolu, patates üretimi çok olduğu bir yerdir. Sarı patatesimiz var dünyaca ünlü, sadece Bolu’da ekilen, çok lezzetli bir patatesimiz. Onun yanında biz Bolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü olarak ekonomik değeri yüksek ne yapabiliriz diye düşünürken, mor patates ekimi yapmıştık, şimdi de gördüğünüz gibi çıkarttık. Ekonomik değeri çok yüksek bir patates türü.. Biz bu konuyla ilgili ilk defa böyle bir çalışma yaptık. Eğer bunun üretimi uygun olursa, çiftçilerimize de önümüzdeki yıllar içersinde tavsiye etme yöntemine gideceğiz” diye ifade etti.

“Obezite’ye Karşıda Etkili, Kalp Hastalıklarına Karşı Koruyucu, Demans Hastalığını Gideren Özelliğe Sahip”

 “Biz Ata tohumlarımıza sahip çıkmakla beraber ticari değeri yüksek, besin değeri yüksek yeni ürünlere de yer veriyoruz.” diye belirten Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın; “Mor patates Antosiyanin sebzeler arasında girmektedir. B vitamini C vitamini A vitamini açısından son derece kuvvetli bir besindir. Lif oranı çok yüksek, nişasta oranı düşük, çok iyi bir karbonhidrattır. Ayrıca doğal bir pigment mor rengine sahip olmasından dolayı pastalarda, böreklerde, çikolatalarda vs. birçok çeşitlerde sofralarımızda görebileceğimiz ticari değeri yüksek çok sağlık bir sebzedir. Biz Bolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü olarak bunun tohum olarak üretimine başladık. Bu sezon tohum olarak dağıtmayı düşünüyoruz. Zaten Bolu toprağımız yumrulu bitkilere çok yatkın. Patatesimizde zaten meşhur.. Bu Mor patates üretimini de çok kolay yapmaktayız. O yüzden bunu da çiftçilerimize kazandırmayı amaçlıyoruz.  Mor patates normal patatesten tadı da farklı, tat oranı yüksek, içindeki vitamin acısı olaraktan da farklıdır. Antioksidan değeri çok yüksek, Obezite’ye karşıda etkili, kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliği var. Ayrıca Demans, bunama ve unutkanlığı gideren bir özelliğe sahip. Çünkü dediğim gibi mor besinler antioksidan değeri çok kuvvetli olduğu için hücre koruyucu özelliğine sahip. Haber: Fatma Marmara

 

 


Bu haber 2188 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri