22-03-2018 GÜNDEM

Bolu’da Nevruz 2 Gün Süren Etkinliklerle Kutlandı

Bolu’da Nevruz 2 Gün Süren Etkinliklerle Kutlandı

Bolu’da Nevruz 2 Gün Süren Etkinliklerle Kutlandı

 

Haber: Fatma Marmara

Bolu’da Bolu Valiliği Kutlama Komitesi tarafından planlanan, Bolu Belediye Başkanlığı, AİBÜ ( Abant İzzet Baysal Üniversitesi) BAMER (Bolu Halk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi), Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Bolu Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen 21 Mart 2018 Nevruz Bayramı kutlamaları 2 gün boyunca çeşitli etkinliklerle gerçekleşti..

Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ilk etkinlik, 20 Mart Salı akşamı saat 19.00’da Bolu Kent Meydanında başladı ve ardından Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 2. etkinlik Bolu İl Kültür ve Turizm Konser Salonunda devam etti.  21 Mart Çarşamba günü ise AİBÜ BAMER organizasyonunda Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetür Sanat Merkezinde 3. ve son bölümü gerçekleşti.

Kent Meydanı’nda ki İlk Etkinlikte Nevruz Ateşi Yakıldı

Bolu Kent Meydanında gerçekleşen ilk etkinliğe Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Kaplan, Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu Bölge Müdürü Şerafettin Çilkara, AİBÜ öğretim üyeleri, daire amirleri, Türk Cumhuriyetlerinden gelen konuklar, Afrika ülkelerinden gelip Bolu’da okuyanlarla birlikte  öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılımı ile gerçekleşti.  

Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Kent Meydanında başlayan 21 Mart Nevruz Bayramı şenlikleri yine aynı meydanda kurulan dev sahnedeki gösterilerle devam etti. Program; Kazakistan’dan gelen dansçılar ile Bolu Belediyesi Köroğlu Halk Dansları topluluğunun folklor gösterileri ve sunucusu Ramazan Yerlikaya’nın okuduğu nevruz şiirleriyle sürdü. Kent Meydanı’nda ki sahne programı sonunda Bolu Valisi Aydın Baruş ve protokol, sahnede katılımcılara çiçek ve plaket takdim edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ardından nevruz ateşini yakılıp örs ve çekiçle demir dövülüp, Nevruz ateşinin üzerinden atlanarak, Nevruz kutlamalarının ilk etkinliği gerçekleştirildi.

İkinci Etkinlik Şiir Gecesi İle Devam Etti

Kent Meydanı’ndan sonra, Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından organize edilen 21 Mart Nevruz Bayramı ikinci etkinliği, Bolu İl Kültür ve Turizm Konser Salonunda şiir dinletisi ile devam etti. “Bir Bahar Akşamı” öğretmenler şiir gecesi etkinliğinde Bolu’da ki okul müdürleri ve öğretmenler şiirler okurken BOFSAD’ın hazırlamış olduğu, üyelerine ait Bolu fotoğraflarından oluşan slayt ekrana yansıtıldı.

Şiir gecesine, Kurmay Yarbay Mehmet Yolcu, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Kaplan, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı.

 

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, 18 Mart Şehitler Günü anısına “Ah Bir Ataş Ver” türküsünü seslendirirken, Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri Umut Erdem Meresoğlu, Özgür Sevimsoy, Erdal Kerem, Elif Kömürel, Celal Gülçelik ile öğrencileri Can Helal ve Ali Ilgaz Dülek’ten oluşan orkestra da bu geceye renk kattı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Yücel Taşdemir, Milli Eğitim Eski Müdür Yardımcılarından Araştırmacı Recep Nuri Kaçmaz, Sakarya İlkokulu Müdürü Hasan Allar, Atatürk İlkokulu Müdürü Fuat Bayramoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Biriminden Süleyman Yardımcı, Yıldırım Bayezıt İlkokulu Müdür Yardımcısı Erhan Bayram, İzzet Baysal Anadolu Lisesi Öğretmeni Tarık Aksoy, İzzet Baysal Anadolu Lisesi Öğretmeni Mustafa Sert, İzzet Baysal Abant MTAL Öğretmeni Selami Özkan, Alıçören Ortaokulu Öğretmeni Yılmaz Özcan, Atatürk İlkokulu Öğretmenleri Filiz Meç ve Neşe Özboyacı, Sakarya İlkokulu Öğretmenleri Reyyan Erpaçal, Emine Karakaya, Hülya Çınar, İbrahim Karabelen ve Emekli Öğretmen Tuncay Demir okudukları şiirlerle izleyenlerden büyük beğeni aldılar.. Gecenin sonunda protokol üyeleri tarafından sahne alan eğitimcilere ve emeği geçenlere çam ağacı hediye edildi.

 

Nevruz Konferansı, Şiirleri ve Şarkıları Üçüncü Etkinlikte Yer Aldı

21 Mart Nevruz Bayramı üçüncü etkinliği, 21 Mart Çarşamba günü saat 14.00’de Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi Konferans salonunda, AİBÜ BAMER organizasyonunda gerçekleşti.

Programa AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Kaplan, AİBÜ Öğretim Üyeleri, BAMER Müdürü Dr. Azize Aktaş Yasa,  Bolu Kütüphane Müdürü Cemil Şahiner, Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi Müdürü Tahsin Arslan, müdür yardımcıları ve halk katıldı.

AİBÜ Fen ve Edebiyat Fak. Türk Dili ve Edebiyat Böl. Başkanı Prof. Dr. Gülsel Sev Nevruz konulu konferansının ardından Eğitim Fak. Öğr. Üyesi Dr. İbrahim Kıbrıs Nevruz şiirleri okudu. BAMER Müzik Topluluğu üyeleri Solist ve kaval’da Orhan Gülmez, bağlamada Levent Üçer, ritim sazda Arda Üçer’den Bahar Şarkıları ve Kırgızistan Öğrencilerinin şiirleri, gösterileriyle devam eden program sonunda, protokol tarafından katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Program sonunda konuşma yapan Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Kaplan; “ Bu gerçekleştirilen etkinliğin bir ayağı da biziz.  Burada ki değerli dostlarım şuan aynı zamanda benim türkü yolculuğunda da birlikte olduğumuz arkadaşlarım. Bende hasbel kader 40 yıldır konserlerde olan bu ülkeye onlarca türkü kazandırmış olan biri olarak, bugün hocamızın da belirttiği gibi Aşık Veysel’in Hak’a yürüdüğü günün yıldönümü. Yunusların Kaygusuz’ların, Pirsultan’ların, Karacaoğlan’ların ve Aşık Veysel’lerin de izini süren biri olarak bu ülkenin sevgisine, barışına dostluğuna eserlerimizle bir katkıda bulunabiliyorsak bu bizim için en büyük mutluluk. Ben bütün Türk dünyasının Nevruz gününü kutluyorum ve bu günün tüm insanlığa barış, sevgi, mutluluk getirmesini diliyorum.”diye belirtti.  

 

 


Bu haber 1538 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri