09-12-2019 KÜLTÜR_SANAT

Bolu Platformu Sanat Kurulu Öğrencilere İstanbul'u Gezdirdi

Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar, Sanat Kurulu etkinliği çerçevesinde, Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini İstanbul'a davet etti.

Bolu Platformu Sanat Kurulu Öğrencilere İstanbul'u Gezdirdi

Bolu Platformu Sanat Kurulu Başkanı Hamza Canbaş, Sanat Kurulu üyesi Seymen Erbayoğlu’nun organizasyonu ve Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar’ın davetiyle “bilim ve sanatta başarılı gençlere destek” kapsamındaki programla Bolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin İstanbul gezisi gerçekleşti.

Ahmet – Solmaz Baysal’ları ziyaret ile başlayan gezide, öğrenciler yaptıkları Solmaz- Ahmet Baysal ve Mebrure - İlhan Bağışgil tablolarını hediye ettiler. Ayrıca Müzik bölümü öğrencileri Bolu Türkülerinden oluşan mini bir konser verdiler.

Ardından Pera Müzesi ve İstanbul Modern Sanat Galerisindeki resim ve fotoğraf sergilerini gezen öğrencilere, Beyoğlu Öğretmen Evinde öğle yemeği ikram edildi. Öğleden sonra büyük üstat Hattat Emin Barın'ın ofisini ve Emin Barın Müzesini gezen öğrenciler burada, Emin Barın'ın eşi ile olan bir resmini oğlu Tevfik Barın'a hediye ettiler.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri kendilerine bu imkanı sağlayan, bir süre önce annesini kaybeden Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar'a, geleceğin "Anne oğul" tablosunu takdim ettiler. Orhan Uçar, gezi boyunca öğrenciler ile teker teker ilgilenerek, onlara İstanbul'u anlattı. İlk kez deniz gören öğrencinin mutluluğu her şeyin üstünde oldu.

 


Bu haber 1026 defa okunmuştur.

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KÜLTÜR_SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri