17-01-2018 SAĞLIK

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Bolu Basınıyla Bir Araya Geldi

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde Bolu Basın Mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Bolu Basınıyla Bir Araya Geldi

 

Haber: Fatma Marmara

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde düzenlenen kahvaltıya Bolu İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Başkan Uz. Dr. Süleyman Özsarı, Başkan Uz. Dr. Mehmet Balcı, Başkan Salih Ayan,Başkan YardımcısıZeynep Baysal, Başkan Dr. Şevki Erkal, Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Dr. Taner Laçin, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekim Uz. Dr. Muhammed  Mustafa Gürdal,  Bolu İzzet Baysal Devlet HastanesiBaşhekim yardımcısı Emre Çapkınoğlu, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Başhekim yardımcısı Ali Can Önal, İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Uz. Dr. Erdal Dilekçi,İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Uz. Dr. Hülya Ensari, Gerede Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. İrfan İlter ve Bolu basını katıldı.

“Türkiye’de Değil Avrupa’nın da Sayılı Sağlık İli Nasıl Yapabiliriz?”

Bolu İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol kahvaltı sonrası konuşmasından özetle; “Böyle bir aile toplantısı planlamak istedik. Olabildiği kadar hep beraberce Bolu’yu daha iyiye nasıl ulaştırabiliriz, yalnız Türkiye’de değil Avrupa’nın da sayılı sağlık ili nasıl yapabiliriz noktasında bir hedef koyduk ve bu noktada da ilerliyoruz. Ekibimizle birlikte de çok daha iyi noktaya getirmeye çalışacağız. Bizim burada ki hedefimiz Bolu’nun güçlü bir il olması, ilçelerinin de güçlü birer ilçe olması. Yani ilçelerimizden buraya sevki ne kadar azaltabiliriz, ilçelerimize hizmeti ne kadar götürebiliriz ve tabi il dışına gitmeleri, sevkleri ne kadar azaltabiliriz. Bunun bir poliklinik ve acil ayağı var, birde yoğun bakım ayağı var. Buradaki hematoloji, onkoloji,  çocuk endokrin, çocuk hematoloji gibi yan dalları üniversitemizde ve devlet hastanemizde ne kadar açabiliriz? Birde diğer ayakları acil vakalarda ve yoğun bakımda bu sevkleri nasıl azaltabiliriz il dışına? Şimdi buradaki derdimiz bu. Uzun vadede üniversitede rektörümüzle üniversiteyi nasıl götürebiliriz ve sayılı üniversiteler haline sağlık müdürlüğü olarak nasıl katkı sağlayabiliriz? Derdimiz bu. Burada sıfır olan palyatif yatak sayısını, şuanda 33 palyatif yatağa çıkardık. Bunlarda yatak doluluk oranı %98’lerde. Palyatif servis Türkiye’de aktif çok kullanılmayan ama özel odalarda yoğun bakım imkanı sağlayan bir servis. Yani her odada bir yoğun bakım imkanı sağladığımız bir servis. Bu servislerle biz yoğun bakımlarında rahatlamasını sağladık. Amaç şu artık ailesinin yanına çıkabilecek olan ama servise çıkamayacak hastalarımız var. bunları hem ailesinin yanında evde bakımını hazırlıyor eğitimini veriyoruz, hem de özel odada yoğun bakım şartlarını sağlıyoruz.  6 çocuk palyatif yatağımızda şuanda il dışı sevklerimizde (%70’lerde) ciddi rahatlama sağladı.” Diye belirterek konuşmasına devam etti.

“Bolu’da ki Bütün Hastanelerimiz Dijital Himss Hastane Oldu.”

Demirkol; “Yoğun bakımlarda sayıca arttık il dışı sevklerimiz olabildiği kadar azaldı. Ambulans sayılarımız 112 ile birlikte gayet iyi. Şu noktada yeterli, taleplerimiz yine oldu. İzzet baysal Devlet Hastanesi ve Köroğlu Ünitesinde engelli butonlarımız, google play store uygulamalarımız ve en önemlisi Bolu’da ki bütün hastanelerimiz dijital Himss hastane oldu. Bununla ilgilide Türkiye’yi önde götüren ismi anılan ilimiz Bolu oldu.  hedefimiz sadece İzmir’de olan (Tire Devlet Hastanesi) ve 3 yıl önce alınmış bir Himss 7 var Avrupa’da sadece 3 hastanede var. Biz Fizik Tedavi Hastanemiz Erdal Dilekçi İle Ruh Hastanemiz Hülya Ensari önderliğinde ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi yeni Başhekimimiz Muhammet Mustafa Gürdal Bey önderliğinde bu noktada Himss 7’yi alan 3 hastanesi de olan tek il olacağız. Türkiye’de 4 hastane olacak. Himss 7’nin şöyle bir avantajı var. Artık ağıt yok. Kâğıt olmamasının sadece israf boyutundan öte şunu var, biz kesinlikle servislerde uygulanan bütün tedaviler yani hemşirimiz tedaviyi kaçta uygulamış, saat kaçta uygulamamış, doktor ne order yazmış, evden order verebilecek evden sonuçlara bakabilecek gece 24:00’ da bununla ilgili tamamen kontrolün sağlandığı bir dijital hastane. Acilde hangi hastaya saat kaçta tedavi verilmiş, bunların hepsini görebildiğimiz hastane olacağız inşallah. Şu anda Google Play Store’da İzzet Baysal Devlet Hastanesi olarak uygulamayı ücretsiz bir şekilde yazdırdık. Bugün hangi doktor nerede poliklinik yapıyor, orada randevunuzu alıp laboratuvar sonuçları görüp, radyoloji sonuçlarınızı görüp bütün takiplerinizi yapabildiğiniz bu güne kadar ki geçmiş reçetelerinizi gördüğünüz bir sistemimiz var. Bunu Dijital Hastane Bolu diyerek bütün Bolu’daki hastanelerimizi Google Play Store’a geçireceğiz inşallah. Böylelikle siz Diş Hastanesinden Randevu Almak istediğiniz zaman cep telefonunuzdan randevunuzu alacaksınız, hastaneye gidip check in yapacaksınız. Onun dışında her şey dijital hallolacak. Biz vatandaşlarımızın gelip de Tomografi sonucum çıktı mı? Kan sonuçlarım çıktı mı? Patoloji sonuçlarım ne zaman çıkacak diye hastaneye gelip gitmesini yorulmalarını istemiyoruz. Bunlarında sonuçlarını SMS ile Devlet Hastanesinde göndermeye başlamıştık. Bunu bütün Bolu’ya ve ilçelere yayacağız. Böylelikle mesajla sisteme kayıtlı telefonunuza gelmiş olacak.” Diye belirterek hastaların telefon numaralarını sisteme kaydettirmekten çekinmemelerini vurguladı.

“Çok Yakın Zamanda Bir Projemiz Daha Var.”

Demirkol konuşmasının devamında; “ Kanser taramalarında Türkiye’de öndeyiz. Çok yakın zamanda bir projemiz daha var. Üniversite hastanemizi yoğun bakımlarımızı iki katına çıkarıyoruz. Çocuk yoğun bakımımız 4 yataklı sadece 4 yataklı çocuk yoğun bakımızı var. Bunu rektör hocamızla konuştuk. İnşallah burayı 10-12 yataklı en az 3. Basamak Bolu’da hiç olmayan bir çocuk yoğun bakımı yapayı planlıyoruz. Yeni doğan yoğun bakımlarımızın sayısını artırmayı planlıyoruz. Biz istiyoruz ki burada bir yoğun bakım ihtiyacı olduğunda bizim Bolulu vatandaşlarımız il dışına gitmek zorunda kalmasın. Hatta Bartın, Zonguldak, Karabük, Düzce’ye de biz hitap edelim. Bu bölgenin lider ili olalım. KETEM kanser taramalarında Türkiye’de öndeyiz. Cumartesileri de açacağız inşallah KETEM’i hafta sonları da kanser taramalarını da yapacağız. Fizik tedavi noktasında şu anda 200’ yakın hastamız Göynük, Mudurnu, Gerede ve Yeniçağa’dan günübirlik taşıma ile fizik tedavi sıralarını yaratıyoruz. Kan sırasında, akciğer film sırasında bir personelimiz, bir hastamız sıra beklediğinde siz Avrupa’da sayılı bir il deneminiz bir anlamı yok. . Öncelikle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. Bu noktada biz diyoruz ki; bize ulaşanların zaten işi görülüyor, bize ulaşmayanlar da biz ulaşanlar kadar işini çabuk yapsın. İkinci kriterimiz, benim annem babam nasıl hizmet alıyorsa bir başkası da bunu alsın ve Bolu ilçelerinden ve  il’ den dışarıya giden olmasın istiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 


Bu haber 1754 defa okunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri