Bolu’da “Uluslararası Öğrenci Buluşması”
Tarih: 22-04-2018 17:26:00 Güncelleme: 22-04-2018 17:26:00 + -


‘Dünya 5’ten Büyüktür’ sloganıyla “Uluslararası Öğrenci Buluşması” Bolu Kent Meydanında gerçekleşti.

Bolu’da “Uluslararası Öğrenci Buluşması”

Uluslararası öğrenci dernekleri federasyonu (UDEF) tarafından, Türkiye’de eğitim gören Uluslararası öğrencilerin kültürlerini tanıtması için organize edilen, Türkiye’de 11’incisi, Bolu’da ilki gerçekleşen “Uluslararası Öğrenci Buluşması” Bolu Kent Meydanında gerçekleşti.

Etkinliğe;  Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, Türkiye Uluslararası Öğrenci Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat, Bolu Köroğlu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Seyit Ali Aydın, Kırgızistan, Kazakistan’dan gelen misafir öğrenciler ile aileleri, yurtdışından gelip Bolu’da eğitim gören öğrenciler ve vatandaşlar katıldı..

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasıyla okuması ile başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti. Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz’a hediye takdimi yapılmasının ardından misafir öğrenciler kendi ülkelerine özgü kıyafetleri ile milli oyunlarını sergilediler.  Kent Meydanında kurulan stantların gezilmesi ile program sona erdi.

“Uluslararası Öğrenci Buluşmalarını da Türkiye’yi tanıtmak kapsamında değerlendiriyoruz.”

Bolu Köroğlu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Seyit Ali Aydın konuşmasında özetle; “Türkiye uluslararası öğrenciler üzerine çalışan ve bizimde üyesi olduğumuz bu alansa en büyük sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Öğrenci dernekleri Federasyonu (UDEF), bu yılda 41 ülke ve 75 şehirde öğrenci buluşmalarını başlatmış bulunmaktadır. Federasyonumuz 2004 yılından beri Türkiye’ye okumak için gelen uluslararası öğrencilere rehberlik, konaklama ve eğitim alanlarında misafir öğrencilere yol göstermektedir. 115 bin uluslararası öğrencinin bulunduğu ülkemizde 35 bin öğrenciye federasyonumuz çatısı altında toplayarak faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Öğrencilerle yıl içerisinde çeşitli etkinlikler yaparak hem Türkiye’nin tanıtılması hem de yurt dışında Türkiye imajını güçlendirmek için gayret etmekteyiz ve Uluslararası Öğrenci Buluşmalarını da Türkiye’yi tanıtmak kapsamında değerlendiriyoruz. Biz UDEF ve Bolu KUDER olarak bizleri buradaki mihmandarı olarak görmek isteyen öğrencilere ev sahipliği yaparak kadim geleneğimizi sürdürüyor, gönül köprüleri kurmaya daha ilk sözden başlıyoruz.” diye konuştu.

“Bolu’da üniversite okuyan 300 kadar uluslararası öğrenci Bolu halkıyla buluşuyor.”

Türkiye Uluslararası Öğrenci Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat konuşmasında özetle; “ Bugün burada genç çağlarında 60’a yakın ülkeden kardeşimiz var. Bolu’da üniversite okuyan 300 kadar uluslararası öğrenci Bolu halkıyla buluşuyor. Uluslar arası renk buluşması yapıyoruz. Amacımız uluslararası öğrenci kardeşlerimizin kendi şehirlerindeki o kültürle tanışmaları, Bolu’yla tanışmaları, ülkelerine döndüklerinde hem ülkemizin hem de Bolumuzun gönüllü elçileri olmaları.”diye belirtti.

“Hepsi bizim kardeşimiz misafirimiz.”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı; “Bugün 11. Uluslararası öğrenci buluşması 41 ülkeden 75 şehirde düzenlendiğini duyduk. Hayırlı bir adım attığınız zaman olayların nasıl büyüdüğünü görüyoruz. Biz üniversitemizde okuyan öğrencilerimizi asla bir öteki, yabancı olarak görmedik. Hepsi bizim kardeşimiz misafirimiz. Bu topraklar hayır üzerine kurulmuş, doğru yolu aramış ve o yolda da yürümeye çalışmış insanların buluştuğu bir yer olmuştur.”

“Hem ülkemizi sevecekler hem ilimizi sevip, bizim turizm elçimiz olacaklar.”

Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz; “Bolu özel bir coğrafya Türkiye’nin incisi, dört mevsimin doyasıya yaşandığı, arazisinin önemli bir bölümünün ormanla kaplı olduğu gölleriyle iç içe olan özel bir şehir. Geleceğin turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti olacak. Böyle bir şehre gelen öğrencilerimizin tamamı bizim kollarımızı açıp, kucakladığımız gençler. Onların her türlü derdiyle dertlenmeye çalıştığımız gençler olduğunu bilesiniz. Bu gençler burada eğitim gördükten sonra ülkelerine gidecekler. Ülkelerine gittiklerinde, Bolu’yla Türkiye ile sıcak ilişkiler içinde gitmelerini istiyoruz. Hem ülkemizi sevecekler hem ilimizi sevip, bizim turizm elçimiz olacaklar. Onun için Türk dünyasından ve gönül coğrafyasından gelen bütün gençlerle birlikte olmak için can atıyoruz. Her konuda yanlarındayız ve tamamının velisi olduğumuzu ifade etmek isterim.”




Bu haber 1342 defa okunmuştur.

Etiketler :

YORUMLAR



Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri