Fatih Metin, Bolu Basınıyla Bir Araya Geldi
Tarih: 10-04-2019 22:23:00 Güncelleme: 10-04-2019 22:23:00 + -


AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Bolu basını ile kahvaltıda bir araya geldi.

Fatih Metin, Bolu Basınıyla Bir Araya Geldi

 

31 Mart Mahalli İdareler seçimleri sonrası, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Bolu Basını ile Bolu Karaçayır Park Restoranda kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıya Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Samet Kocadağ, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve Bolu Basını katıldı.

“Önemli olan Bolu ve Bolu Menfaatleri..”

Kahvaltı sonrası, katılanlara teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Ak Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin özetle; “127 gün toplam 4 ayda seçim çalışması ortaya koyduk. Bu süre zarfında sizlerde emek sarf ettiniz ve bu süre zarfında Bolu basınının objektif, tarafsız ve doğru haber anlayışıyla yapmış olduğu haberlerden dolayı ve Bolu halkını doğru bilgilendirme iradesinden dolayı teşekkür ediyorum. Gayet seviyeli, düzeyli, Bolu’ya yakışır bir seçim süreci geçirdiğimize inanıyorum. Tabi zaman zaman tansiyonlar yükselmiş olabilir, bunlar siyasetin içinde var olan şeyler. Ama önemli olan Bolu ve Bolu menfaatleri, Bolu’nun geleceğine ilişkin projeler, Bolu’nun geleceğine ilişkin hususlar her şeyin önünde. Oy veren vermeyen bütün Bolu halkına teşekkürlerimi sunuyorum.”diye ifade etti.   

“Hangi Görevde Olursak Olalım Bolumuza Hizmet Yapmaya Devam Edeceğiz”

Belediye başkan adaylığı sonrasında seçim koordinasyon merkezi oluşturduklarını belirterek konuşmasına devam eden Fatih Metin özetle; “ Önce STK’lar, meslek gurupları, sosyal yapı olmak üzere toplumun her kesimi ile bir araya geldik. Bolu’nun her yerini karış karış gezdik ve her yerini kucakladık. Toplumsal kuşatıcı anlayışla toplumun her kesimini temsil edecek fikirleri de aldık. Buna ilişkin olarak da bir çalışma süreci geçirdik. Bolu’nun geleceğine ışık tutan, Bolu’yu geleceğe taşıyan çok güzel projeler ortaya koyduk bunları da Bolu halkı ile paylaştık. Çok güzel bir seçim çalışması neticesinde 31 Mart’a ulaştık. 31 Mart’ta da vatandaşımız kararını verdi ve bu kararla beraberle de bir tercihte bulundu. Bu tercihte Cumhuriyet Halk Partisini yerelde iktidara getirmek oldu. CHP adayı Tanju Özcan’ı belediye başkanı olarak tercih etti.  Demokrasinin en vazgeçilmez yapısı seçimlerdir.  Seçim sonuçları da baktığımızda milletimizin iradesi, halkın iradesi her şeyin önünde gelir. O irade netleştiği an itibariyle ben bu tebriki ifade etmiştim. Vatandaşımızın bu kararı neticesinde CHP’nin adayı Tanju Özcan’ı tercih etmiştir. Ben bu tercihte başarı gösteren Cumhuriyet Halk Partisine ve adayı olan ve şu anda belediye başkanımız olan, kıymetli başkanımız Sayın Tanju Özcan’ı tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Ancak tahmin ediyorum ki Tanju Bey şu anda hem hayırlı olsun ziyaretlerinden hem de belediyenin iç bünyesiyle ilgili yoğun bir gündem içerisinde. Bende bu nedenle işlerinin biraz azalmasını bekleyeceğim. Eşimle birlikte Başkan Tanju Özcan’ı tahminen en geç bir ay sonra ziyaret edeceğim ve hayırlı olsun diyeceğim. Bolu bizim hepimizin. Hangi görevde olursak olalım Bolumuza hizmet yapmaya devam edeceğiz. Bolu’ya hizmet için belediye başkanı olmaya gerek yok. Biz Ak Parti teşkilatı olarak hizmete devam edeceğiz.” diye belirtti.

“Bolu’ya Taahhüt Edilen ve Verilen Sözler, Bolu’ya verilmiş Sözlerdir.”

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Fatih Metin, Bolu eski Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz’ın kendilerinin ağabeyi, partinin de kurucusu olduğunu belirtti. Seçim çalışmaları sürecinde Bolu’ya gelen bakanların Bolu için verdikleri sözlerin, Bolu’ya taahhüt edilen ve verilen sözlerin, Bolu’ya verilmiş sözler olduğunu vurgulayarak; “Sözü veren kişi hem sözü verip, hem de icraat yapacak değil. Bir bakan 81 ilden sorumlu. Bu işi bürokratlar yapar. Bürokratlarda durduk yere bunu yazmaz, takip etmez. Burada devreye o işi takip etme noktasındaki kişiler girer. Bu işlerin takibi ve sorumluluğu belediye başkanı ile onun bürokrasindedir. Bugüne kadar Bolu’ya gelen bakanların ne söylediği ortada, bunların takibiyle görevli kişide belediye başkanımız ve onun bürokratlarıdır.”diye belirtti.

“Seçmenin Mesajını Çok Net Bir Şekilde Aldık, Bunun da Gereğini Yapacağız”

31 Mart Yerel Seçimini kaybetmenin nedenleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Fatih Metin; “Yaklaşık 10 tane sebep sayabiliriz, tek sebebi yok bunun. Suçlu aramaya da gerek yok. Netice itibariyle biz bir partiyiz ve sevabıyla günahıyla o parti içindeki tüm yetkili arkadaşlar olarak hepimiz eşit sorumluyuz. Başarı da hepimizin, başarısızlık da hepimizin..Ekonomik sebepler var. Yerel yönetimden kaynaklı, parti teşkilatlarından kaynaklı sebepler var. Dolayısıyla siyasette hem artı olan hem eksi olan klasik sebeplerdir bunlar. Bunlar zaman zaman sizi artıya, zaman zaman da eksiye getirir. Seçmenin mesajını çok net bir şekilde aldık, bunun da gereğini yapacağız” diye ifade etti.

“Toplum Göçmenlerin Parklarda ve Caddelerde Başıboş Gezmesinden Rahatsız..”

Gazetecilerin ‘Suriyelilere yardımların kesilmesi’ sorusunu yanıtlayan Fatih Metin; “Bolu’daki sorun, vatandaşların şikâyeti, yabancı uyruklu göçmenlerin parklarda ve caddelerde başıboş gezmesi. Toplum bundan rahatsız ve buna çözüm üretilmesi gerekiyor. Biz de ‘yerel yönetimi aldığımızda bu konuyu 3 aşamada halledeceğiz. Bunların parklarda ve caddelerde başıboş gezmesini engelleyecek, göç idaresi ile beraber yerel yönetim olarak, proje geliştireceğiz, bunları o başıboşluktan kurtaracağız.’ dedik. Bolu’da göçmenlerin çocukları ‘Kaynaşma eğitimi’ kapsamında okuma-yazma bilmediği halde sınıflara yerleştiriliyor. O çocuğa da yazık, onunla beraber okuyan çocuklara da yazık, öğretmene de yazık. ‘Belediye Başkanı olduğumuzda bu çocukları alacağız, Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber belediye olarak ortaklaşa bir çalışma içinde bu çocuklara okuma-yazma öğreteceğiz, Türkçe öğreteceğiz. Sonra da kaynaştırma için okullara yerleştireceğiz.’ dedik. Bir de toplumda göçmenlerden kaynaklı sağlık problemleri var. ‘Halk Sağlığı ile hemen bir tarama yapacağız. Bu tarama neticesinde sağlık problemi olanları da özel bir tedavi ile bu hastalıkların önüne geçeceğiz.’ dedik.

“Bolu’da %50’si Iraklı, Geriye Kalanlar İranlı, Afganlı, Türkmen ve Suriyeliler.”

Belediye Başkanı olsaydık şu talimatı verecektik diye belirten Fatih Metin; “Bolu’daki göçmenler nerede oturuyor? Kaç kişiler? Kaç çocuk var? Nereden gelmişler? Parası var mı yok mu? Sosyoekonomik, psikolojik durumları ne?” Bunların tamamını değerlendirip, toplumdaki rahatsız edici durumdan çıkartmamız gerekiyordu. Gönderilmesi gerekenleri de hükümetle iş birliği içerisinde başka illere veya yurtdışına gönderilmesi gerekiyordu. Ancak, Suriyelilere büyük bir haksızlık yapılıyor. Bolu’da yaşayanların %50’si Iraklı, geriye kalanların yarısı da İranlı, sonra da Afganlı, Türkmen ve Suriyeliler var. Afgan, Türkmen ve diğerleri gariban ama özellikle Iraklı ve İranlıların ekonomik imkânları zaten var ki zaten bu parklarda, meydanlarda başıboş gezmelerinin nedenleri de bu. Bizim, asıl bu konu üzerinde durmamız lazım.”dedi. Haber: Fatma Marmara

 




Bu haber 1180 defa okunmuştur.

YORUMLAR



Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Anketimize Katılın
Henüz anket oluşturulmamış.
Namaz Vakitleri